Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

De Oostermaetloop is terug

in Lettele

lettele-blaast-hardloopevenement

Lettele blaast hardloopevenement nieuw leven in

LETTELE – De terugkeer van de Oostermaetloop in Lettele is een aanwinst voor het dorp en voor het Sallands Cross Circuit. Op 3 december is er een parcours van 1, 2, 5 en 10 kilometer door ’t Oostermaet uitgezet. Het aantal inschrijvingen voor dit nieuwe hardloopevenement in Lettele loopt als een trein. Inmiddels hebben zich al ruim 300 deelnemers gemeld.Het idee om de Oostermaetloop nieuw leven in te blazen kwam van Jeroen Daggenvoorde, Ron Timmer, Marjolein de Haan, Anja te Boekhorst, Maurice van Oldeniel, John Kemper en Heleen Daggenvoorde-Baarslag: “Toen wij merkten dat er veel mooie loopjes in de omgeving werden georganiseerd, dachten wij: zo’n hardloopevenement kan zeker ook heel mooi in ‘t Oostermaet!” Heel veel enthousiaste vrijwilligers zijn volop bezig met de voorbereidingen. En de organisatie heeft er zin in! Maar zo’n eerste keer is natuurlijk wel spannend. De start van De Oostermaetloop is bij Kulturhus De Spil. Het vernieuwde Kulturhus De Spil biedt voor deelnemers van De Oostermaetloop kleedruimte en douchegelegenheid. Daarnaast is er in de Huskamer de mogelijkheid om comfortabel uit te rusten, iets te eten en te drinken. René Oosterwijk, Lettelenaar van het Jaar, geeft het startschot voor de Oostermaetloop op 3 december.

 

Nieuw sportief initiatief voor iedereen

Bewegen is gezond. Joggen en hardlopen is voor veel mensen een eenvoudige activiteit, die je gemakkelijk en met plezier kunt doen. De belangstelling voor hardlopen is groot. In Salland organiseert het Sallands Cross circuit dit winterseizoen 15 crosslopen, waarvan de Oostermaetloop er één is. ‘t Oostermaet is een prachtige omgeving om hard te lopen. Het parcours is uitdagend en afwisselend over smalle bospaadjes en boomstronken. En als het weer wat minder is, maken drassige plekken het parcours een tikkeltje zwaarder.

 

Inschrijven kan nog

Iedereen die zin heeft in hardlopen, kan mee doen voor de 5 of 10 kilometerloop! Voor kinderen tot 9 jaar is er een speciaal parcours van één kilometer. Jeugd van 9 tot 16 jaar kan meedoen aan de 2 kilometerloop. De starttijden en het inschrijfgeld is voor:

– 1 km: 12.30 uur – Gratis.

– 2 km: 12.45 uur – € 2,00.

– 5 km: 13.15 uur – € 6.00, na-inschrijving € 8,00.

– 10 km:          14.00 uur – € 6,00, na inschrijving € 8,00.

Er zijn al veel aanmeldingen binnen, maar inschrijven kan nog tot en met 2 december 22.00 uur op www.mijninschrijving.nl

Omdat Sinterklaas weer in het land is, is het niet onmogelijk dat bij de 1 en 2 km een aantal pieten aanwezig is, maar dat weet je natuurlijk nooit zeker. Voor de jonge lopers is er zeker een verrassing.

De organisatie kan dit evenement tot een succes maken door de hulp van vele vrijwilligers, de vele sponsoren en de fijne samenwerking met Voetbalvereniging Lettele en Kulturhus De Spil.