Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Open dag Gered Gereedschap

LETTELE – 15 jaar Gered Gereedschap op zaterdag 15 september 2018, 11.00 – 13.00 uur. Van een opgeknapte zaag naar een timmerman met een eigen zaak. Gered gereedschap maakt er werk van.De werkplaats Gered Gereedschap Deventer bestaat dit jaar 15 jaar. Men is er trots op om te melden dat ze in de afgelopen 15 jaren in totaal ca. 35.000 stuks gereedschap geleverd hebben aan technische scholen en plattelandsprojecten, voornamelijk in Afrika.

Gered Gereedschap steunt (leerling) vakmensen in ontwikkelingslanden met kennis, kunde en middelen. Zij leveren allerlei ambachtelijk gereedschap voor bijv. timmerlieden, metselaars, loodgieters, metaalbewerkers, etc. Dat gaat van een ijzerboortje, metalen schaaf, combinatietang, bankschroeven en klauwhamer tot soldeerbout, draadtapset, buigijzer, elektrische boormachine, waterpas, etc. Gered Gereedschap geeft gebruikte spullen, die anders weggegooid zouden worden, een tweede leven.

Mensen in Nederland die niet meer in het betaalde arbeidsproces mee doen hebben een gezellige en zinvolle tijdsbesteding. Een twintigtal vrijwilligers knapt in de werkplaats aan de Spanjaardsdijk oud gereedschap op. Het komt er weer als nieuw uit te zien. Dit gereedschap wordt ingezameld bij een aantal inzamelpunten in de gemeente Deventer en bij particulieren.

Men vindt het leuk om u dit werk en de werkplaats te laten zien. Daarom is iedereen van harte welkom op de werkplaats tijdens de open dag:

Zaterdag 15 september 2018 van 11.00 – 13.00 uur.

Spanjaardsdijk 92b, 7434 RT Lettele.