Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Startfestijn Kulturhus De Spil

Zaterdag 7 maart 2015, 20.00 uur,
sportzaal De Spil

LETTELE – Op 7 maart wil het bestuur van Stichting De Spil het dorp Lettele informeren over de vernieuwbouw van de huidige Spil tot Kulturhus. Het Kulturhus moet gaan zorgen dat Lettele is voorbereid op de toekomst. Het wordt een multifunctioneel centrum, de huiskamer van Lettele. Hier kunnen mensen, jong en oud, elkaar ontmoeten, kan zorg worden verleend aan hen die dat nodig hebben, en is er ruimte voor ontspanning.

Dit alles naast de sportgerelateerde activiteiten die er nu al plaatsvinden.

 

Huiskamer

De huiskamer kan plaats gaan bieden aan onder meer: filmvoorstellingen, dagbesteding ouderen, Samen eten, Dorpsarchief, kaarten, tafeltennis en hobbyclubs met onderwerpen als muziek, toneel, breien, timmeren, kleien.

 

Zorg

Naast de nu al bestaande ruimte voor Fysiotherapie en Fitness kan het Kulturhus onderdak bieden aan bijvoorbeeld een prikpost, spreekkamer arts, (wijk)verpleegkundige en dagbesteding en dagopvang.

 

Recreatie en toerisme

Samen met Saxion wordt onderzoek gedaan naar mogelijkheden om De Spil startpunt te maken van nieuwe recreatieve activiteiten. Daarbij kan gedacht worden aan spooktochten (Heks van Lettele), hardloopactiviteiten, mountainbiketochten, wandelevenementen, excursies in de Oostermaat.

 

Sport

De sportverenigingen blijven een belangrijke gebruiker van het Kulturhus. Zij blijven een belangrijke functie vervullen in het nieuwe Kulturhus. Zij zorgen al voor ontspanning en ontmoeting. De nieuwe kleedkamers kunnen niet alleen door de sport worden gebruikt, maar bij evenementen ook door bijvoorbeeld fietsers, mountainbikers en wandelaars.

 

Motto Startfestijn

Het Motto van het Startfestijn is: Vernieuwbouw in 2015, of nooit. Aan Lettele zal het niet liggen. Met vrijwilligerswerk en extra geldmiddelen gaat het dorp het ultiem mogelijke leveren. Lettele gaat het maximale leveren, anderen kunnen niet achterblijven.

 

Programmaonderdelen

Definitieve bouwtekeningen

Startdatum vernieuwbouw

Toegezegde financieringen

Nog te verwerven financieringen (dorp, gemeente en overigen)

Presentatie van de geldmeter

Taken vrijwilligers bij de vernieuwbouw

 

Na de pauze zullen bekende mensen uit het dorp en ommelanden de avond luister bijzetten. Met sketches, muziek, drank en hapjes zal er voor jong en oud, en voor ieder daartussenin, een feest gebouwd gaan worden ten behoeve van de vernieuwbouw. De opbrengsten komen ten goede aan het Kulturhus.

De Lettelse Revue, Toos en Herman, de band US met Erwin Kleine Koerkamp en de Lettelse band Fools Gold zullen de avond opluisteren met optredens. Stefan Westerbeek (bedrijf Sound Wave) zal licht en geluid verzorgen.

 

Uitnodiging

Startfestijn Kulturhus De Spil

“Vernieuwbouw in 2015, of nooit.

Aan Lettele zal het niet liggen.”

Datum: zaterdag 7 maart 2015.

Plaats: Sportzaal De Spil.

Aanvang: 20.00 uur.

Zaal open vanaf 19.30 uur.