Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Stekjesbeurs in Lettele

LETTELE – Op zaterdag 1 oktober van 09.00-11.00 uur wordt de jaarlijkse stekjesbeurs in het centrum van Lettele gehouden. Kijkt u eens rond in uw tuin….. wat wordt er te groot, waar ontbreekt er nog een hoge of kleine plant?


Vaste planten houd je vitaal door ze om de drie à vier jaar te delen. Voor de meeste planten is het daar nu de beste tijd voor; door de nog warme bodem en de vochtige lucht slaan ze snel aan. Spit een plant uit en scheur of deel hem in kleinere stukken. De buitenste delen kun je terug planten. Zo stimuleer je de groei en creëer je nakomelingen van je favoriete soorten. Gedeelde planten moeten één of meerdere wortelpunten hebben. Houd de wortels vochtig.
Ja, en wat doe je dan met de overgebleven delen van die prachtige plant, behalve het binnenste oudste gedeelte dat niet veel meer zal doen? Daar maak je andere tuinliefhebbers blij mee en bezorg je of laat je ophalen voor de stekjesbeurs!
Het leuke is natuurlijk om op die stekjesbeurs nieuwe planten te halen die een gat op gaan vullen in uw tuin of net dat stukje kleur er bij in brengen. De stekken laten nu vaak nog hun kleur en hoogte zien.
Kortom: kom naar de stekjesbeurs met eigen stekken en/of ga weer met nieuwe stekken naar huis!
De stekjesbeurs begint om 9.00 uur.