Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Stralende vierde editie van Oostermaetloop

LETTELE – Zaterdag 30 november gaat de boeken in als de dag met de meest perfecte weersomstandigheden voor de Oostermaetloop. Een zonnetje, lekker fris en geen wind. Er was deze zaterdag veel te doen in Lettele. De Koerkamp wandeltocht die 600 deelnemers in de ochtend van start zag gaan en er werd gewerkt tijdens de plantdag proeftuin Lettele.Tegen de middag waren alle voorbereidingen klaar dankzij de hulp van vele vrijwilligers. Langzaam druppelden de lopers binnen; bekende en onbekende gezichten, jong en oud trok de hardloopschoenen aan om aan de start te staan van de Oostermaetloop.

Om 12:30 uur werd door Marcel Oosterwijk, de Lettelenaar van het jaar, de eerste loop gestart. Maar liefst 82 kinderen namen deel aan de 1 en de 2 km. Bij de 5 en de 10 km waren veel individuele lopers, maar ook opvallend veel lopers vanuit atletiekverenigingen of andere loopgroepen. Zo was er ook een groep lopers vanuit het Asielzoekerscentrum te Schalkhaar aanwezig. Mooi dat ook zij de Oostermaet leren kennen.

De organisatie wil de vele lopers, vrijwilligers, supporters, sponsoren en het dorp Lettele bedanken voor ieders bijdrage aan de Oostermaetloop. Met 480 lopers, prachtig weer, vele positieve reacties en de goede sfeer kijkt de organisatie met een goed gevoel terug op de vierde editie van de Oostermaetloop.

Uitslagen snelste lopers uit Lettele:

1,2 km Ninthe Draaijer: 5.20 min.

1,2 km Jurre de Brouwer: 4.34 min.

2,1 km Meike Obdeijn: 10.28 min.

2,1 km Thijs Lenderink: 8.42 min.

5 km Simone te Boekhorst: 31.08 min.

5 km Oldrik Bulthuis: 23.18 min.

10 km Lauret Tielbeke: 52.48 min.

10 km Jacco van Rijnberk: 43.05 min.