Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Unieke samenwerking

te Riele Olie Lettele en

Solard Duurzame Energie uit Deventer

Unieke samenwerking te Riele

LETTELE – Zaterdag 30 januari van 10.00 tot 15.00 uur is Solard Pelletkachels aanwezig met een mobiele showroomwagen bij te Riele Olie aan de Holterweg 119.

Een pelletkachel is een luxe variant op een houtkachel of open haard. Door verbranding van houtkorrels (pellets) wordt er een aangename warmte en sfeer verkregen. Bij de pelletkachel wordt de toevoer van pellets afhankelijk van de warmtevraag volledig automatisch geregeld. De pellets worden met een draaiende vijzel in de vuurhaard gebracht. Het ontsteken van de pellets gebeurt automatisch door een gloeispiraal. De ingebouwde ventilator zorgt ervoor dat er niet meer verbrandingslucht wordt toegevoerd dan voor een goede verbranding nodig is. Het rendement wordt hierdoor geoptimaliseerd.

 

“Dit is hét moment om een pelletkachel aan te schaffen” volgens Jan-Ard Kamphuis van Solard Duurzame Energie

Vanaf januari 2016 is het mogelijk om een subsidie te ontvangen bij aanschaf van een pelletkachel. U ontvangt € 50,- per KW vermogen van de kachel, met een minimum van € 500,-! Door de aanschaf van een pelletkachel kunt u jaarlijks veel geld besparen. Voor de warmte, opgewekt met een houtkorrelkachel, heeft u immers geen duur aardgas meer nodig. De pelletkachel beschikt over extra luchtuitgangen waarmee, naast de ruimte waarin de pelletkachel is opgesteld, ook een nabij gelegen ruimte kan worden verwarmd. Naast de pelletkachels zijn er ook thermokachels, waar de radiatoren voor de centrale verwarming op kunnen worden aangesloten. Een schoorsteenkanaal is voor een pelletkachel niet noodzakelijk en met een kleine rookgasafvoer (80 mm) zijn de pelletkachels in vrijwel elk huis te installeren. Een pelletkachel verwarmt milieuvriendelijk en bespaart op de jaarlijkse energiekosten. (De besparing ligt tussen de 30-60%.)

Er zijn verschillende mogelijkheden op het gebied van toekomstbestendige, milieuvriendelijke en duurzame energie. Veel mensen zijn vandaag de dag op zoek naar alternatieve energieën om de hoge verwarmingskosten te drukken. Een groot deel van het totale energieverbruik bestaat uit het verwarmen van uw woning.

Sinds kort kunt u voor uw houtpellets in zakken van 15 kg ook terecht bij Tankstation te Riele aan de Holterweg 119 in Lettele. De houtpellets zijn voorzien van het hoogst mogelijke kwaliteitskenmerk: EN Plus A1 gecertificeerd. Op aanvraag kunt u ook grote volumes houtpellets kopen. U moet dan denken aan big-bags en meerdere pallets tegelijk. Houtpellets zijn een onbeperkt hernieuwbare brandstof die veel energie bevatten (1,7 kg houtpellets = 1 m³ aardgas) daarnaast ENplus A1-houtpellets hebben een laag asgehalte. Bijkomend voordeel, houtpellets nemen drie keer minder volume in beslag dan houtblokken.

“Wij van te Riele Olie volgen uiteraard de markt van de reguliere brandstoffen, echter wij volgen ook zeker de markt voor alternatieve brandstoffen”, aldus Rene te Riele, “de verkoop van houtpellets past dan ook precies in ons plaatje. Duurzaamheid staat ook bij te Riele Olie hoog in het vaandel. De huidige brandstoffen die worden verkocht op het tankstation zijn allen voorzien van X-mile waarmee u een behoorlijke besparing hebt op het brandstofverbruik en het zorgt ervoor dat de uitstoot zo laag mogelijk is.”

Te Riele Olie en Solard Duurzame Energie Deventer hopen u te kunnen begroeten op zaterdag 30 januari. Voor informatie zie de advertentie elders in deze krant of kijk op de website www.solardpelletkachels.nl of www.teriele-olie.nl . Een kop koffie staat voor u klaar.