Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Zaterdag 3 oktober:

Stekjesbeurs in Lettele

Lettele – Zij-Actief houdt op zaterdag 3 oktober vanaf 10.00 uur de jaarlijkse stekjesbeurs op het kerkplein. Kijkt u eens rond in uw tuin. Wat wordt er te groot? Waar ontbreekt er nog een hoge/kleine plant? Welke kleur zou ergens nog goed staan?Volgens de tuingeleerden “moet“ je vaste planten delen die circa vier jaar op dezelfde plek hebben gestaan. Zo stimuleer je de groei en creëer je nakomelingen van je favoriete soorten. Graaf de plant voorzichtig uit, veeg het zand van de wortels en scheur of steek de plant al naar gelang de grootte in verschillende stukken. Gedeelde planten moeten één of meerdere wortelpunten hebben. Houd de wortels vochtig.

Ja en wat doe je dan met de overgebleven delen van die prachtige plant? Die bezorg je of laat je ophalen voor de stekjesbeurs. Deze tijd van het jaar weet je ook precies de kleur en de hoogte van de plant. Het leuke is natuurlijk om op die stekjesbeurs nieuwe planten te halen die nog weer net dat gat op gaan vullen in de tuin of net dat stukje kleur er bij inbrengen.

Kortom: kom naar de stekjesbeurs met eigen stekken en/of ga weer met nieuwe stekken naar huis.

De stekjesbeurs begint om 10.00 uur. Vooraf graag al planten aanleveren of bellen met Miranda Zandbelt, tel. 0570 551426 of Agnes Meijerink, tel. 0570 551623. Dan haalt één van hen in overleg de planten bij u op.