Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Collegevoorstel: Loket Gorssel ook na 2018 open

LOCHEM – Het college stelt de gemeenteraad voor om loket Gorssel ook na 2018 open te houden. Het loket opende in 2013 op woensdagen. Jaarlijks vragen inwoners er gemiddeld 2847 producten burgerzaken aangevraagd, zoals een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs. Er is behoefte aan dienstverlening dichtbij.De openingstijden van het loket en de service blijven gelijk, is het voorstel. Wie een document aanvraagt in Gorssel, haalt dit op in Lochem. De veel gehoorde wens om afhalen in Gorssel mogelijk te maken, is kostbaar. Het college heeft deze mogelijkheid en bijvoorbeeld een bezorgservice opnieuw in beeld gebracht. Vanwege kosten, het dalend aantal aanvragen van paspoorten en ID-kaarten en ervaringen in andere gemeenten stelt het college nu geen wijzigingen voor. Inwoners kunnen wel gebruik maken van een pendeldienst door vrijwilligers van LochemEnergie.

 

Inwoners vinden het loket belangrijk

Inwoners van Eefde, Epse, Joppe en Gorssel vinden het heel belangrijk dat de gemeente zichtbaar dichtbij aanwezig is. Gemiddeld vroegen zij de afgelopen vier jaar 2847 producten aan. Het vaakst een paspoort of ID-kaart (55,26%). Een kwart van alle aanvragen was voor een rijbewijs (25,94%).

 

Behandeling in gemeenteraad

Zodra de datum bekend is waarop de gemeenteraad het voorstel bespreekt, leest u dat in Gemeentenieuws en op www.lochem.nl In 2015 besloot de raad om het loket in Gorssel open te houden tot en met 2018. Dit jaar is een besluit nodig over het al dan niet open houden van het loket vanaf 2019.