Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

De 100 meter van Loo-Bathmen

LOO-BATHMEN – Zaterdag 7 mei: dé ‘sport’activiteit van Loo-Bathmen. Daar waar deelnemers strijden tegen elkaar met bloed, zweet en tranen. Een hele winter voorbereiding om te onderscheiden op slechts 100 meter afstand. Het gaat hier over de jaarlijkse trekkerslep.

Bij dit spektakel, dat georganiseerd wordt door de JAL, gaan deelnemers strijden om wie de beste trekker mee heeft genomen. De deelnemers kunnen dit bewijzen door het vermogen zo goed mogelijk over te brengen op de baan door middel van een goede gewichtsverdeling en goede banden. Op deze manier kunnen ze de zware sleepwagen met gewichten zover mogelijk over de 100 meter lange baan slepen. Wie in zijn klasse de meeste meters heeft afgelegd, is de winnaar van die klasse.

De trekkerslep zal beginnen om 15.00 uur met standaard trekkers. Tegen de avond is het tijd voor het grotere werk van de Super Standaard klassen. Rond 23.00 uur zal de trekkerslep ten einde zijn. Iedereen is dan van harte welkom in de tent om de avond af te sluiten met muziek en een drankje.

Wie dit evenement niet wil missen, moet op zaterdag 7 mei aan de Oude Holterdijk in Loo-Bathmen zijn.