Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

90ste Loo Feest biedt weer

volop vertier voor hele regio

90ste Loo Feest draaimolen

LOO-BATHMEN – Het Loo Feest viert op 19, 20 en 21 juni de negentigste verjaardag. Drie dagen staat het dorp in het teken van kermis, revue, optocht, regiorock, brunch, zeskamp, vogelschieten en kermis. Extra attractie is dit jaar het Paalzitten. Maximaal tien durfals doen een gooi naar de Jackpot van ruim 1000 euro. Bij het ter perse gaan van deze krant hadden zich al zeven kandidaten gemeld.

In verband met het Paalzitten, is de officiële opening van het Loofeest dit keer al op vrijdag 19 juni om 19.30uur. Voorafgaand aan de revue nemen de deelnemers plaatsen op hun zitje voor de feesttent. Vervolgens mogen ze weer hun zitplaats verlaten om eerst de revue bij te wonen. Na afloop van die revue start dan het paalzitten echt.

 

Strenge regels bij Paalzitten

Het Paalzitten is aan strenge regels gebonden. Deelnemers mogen de twee meter hoge zitplaats elk uur slechts vijf minuten verlaten. Dan kunnen ze het toilet bezoeken, even de benen strekken en een praatje maken. Die pauzes van vijf minuten mogen ook opgespaard worden; tot maximaal 30 minuten pauze (zes uur zitten). Wie na de eerste 24 uur het langste blijft zitten, krijgt de Jackpot.

De zitting bestaat uit een plaatje ter grootte van een A3-vel. Kussens etc. mogen niet worden meegenomen. Iedere deelnemer zorgt voor een begeleider die bv. kan zorgen dat eten en drinken op tijd klaar staan.

 

Publiek op afstand

Vanwege de veiligheid van de paalzitters staan rond de palen dranghekken. Het is verboden om bv. etenswaren naar bevriende paalzitters te gooien. Dat heeft onder meer met de veiligheid van alle deelnemers te maken. Publiek kan wel geld doneren aan specifieke deelnemers. Bij elke paal komt een bakje te staan waar geld in kan worden gedeponeerd.

 

Rommelmarkt: ideale gelegenheid om op te ruimen

Hebt u veel spullen op te ruimen? Dan kunt u zondag 21 juni terecht op de rommelmarkt. Deelname kost één euro per strekkende meter.

 

Sponsors bedankt!

Het Loo Feest krijgt ook dit jaar steun van vele sponsors. Zij maken, met de tientallen vrijwilligers, het feest weer mogelijk. Op het feestterrein zijn de sponsors herkenbaar door hun spandoeken en de besmeerpresentatie in de feesttent. Nieuw is dit jaar dat het feest een hoofdsponsor heeft: Bouwbedrijf Kerkdijk – van Welbergen B.V.

 

Programma

Vrijdag 19 juni 2015

19.30 uur Officiële opening van het Loofeest 2015 en paalzitten

20.00 uur Revue: Bont en Blauw

Na afloop live muziek van DJ Appie Bracula

 

Zaterdag 20 juni 2015

9.00 – 9.15 uur Opstellen optocht

9.15 – 9.45 uur Keuring optocht

10.30 uur Prijsuitreiking optocht in de feesttent

10.40 uur Kinderspelen op het feestterrein

13.00 uur Zeskamp

13.30 – 16.00 uur Kindermuziek, luchtkussen en schminken

20.00 uur Kunst sculptuur demo met een motorzaag

21.00 uur Live muziek met Nie Wies, Rock-It en Alive

 

Zondag 21 juni 2015

10.00 uur Brunch

10.30 uur Vlooienmarkt

11.00 uur Vogelschieten (niet direct intocht schutterskoning/koningin)

13.00 uur Live muziek van de Powerband

14.00 – 16.30 uur Quads, luchtkussen plus multiplay olifant

Ca. 15.00 uur Prijsuitreiking zeskamp, vogelschieten en

winnaar van het paalzitten.

18.00 uur Einde Loofeest 2015

 

Volg het feest

Nieuws en foto’s over het Loo Feest vind je op www.loofeest.nl en op de Facebook-pagina van Loo Feest