Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Al 30 jaar Veenspoken in ’t Bathmense Venne: de legende van ’t Venne

LOO-BATHMEN – Dit jaar is het precies 30 jaar geleden dat de bewoners van buurtschap ’t Venne in Loo-Bathmen is begonnen met de spooktochten. Wat begonnen is op kleine schaal, is in de loop der jaren uitgegroeid tot een begrip in de wijde omgeving. Met maansverduistering staan de spoken op en laten ze zich zien in de prachtige bosrijke omgeving.In die 30 jaar hebben ze al meer dan 22.000 bezoekers mogen ontvangen. Vanuit de schuur word je verteld over de jarenoude legende die de inwoners van buurtschap ‘t Venne de stuipen op het lijf jaagt. Daarna begeleiden ervaren gidsen je tijdens dit avontuur met veel spannende momenten en humor. En meestal komt de groep in zijn geheel weer terug.

Met ruim 35 vrijwilligers wordt er op het moment volop gewerkt aan het aanpassen van de route. “Om de zoveel jaar willen we weer vernieuwen en aanpassen om onze bezoekers te blijven verrassen”, aldus één van de spoken. Dit avontuur staat garant voor een avond waar iedereen nog lang over na zal praten. En wanneer je bang bent dat het verwachte toch nog onverwachts komt, dan kun je maar beter niet meegaan.

De spookdata voor dit jaar zijn: zaterdag 23 november, zaterdag 30 november, vrijdagavond 24 januari, zaterdag 25 januari, zaterdag 29 februari en zaterdag 21 maart.

Meer informatie vindt u op www.tvennespooktocht.nl. Of stuur een mail naar veenspoken@gmail.com met vragen over boekingen. De eerste avonden beginnen al redelijk vol te staan, dus wees er snel bij.

Voor meer gegevens kunt u contact opnemen met de voorzitter: Jawin Klein Hegeman, Veenweg 8a, 7437 SG Bathmen, 06-22376869, jawinkleinhegeman@hotmail.com