Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

‘Battumse Venne’ op kerstmarkt in Loo

LOO-BATHMEN – Zondag 11 december waren de boerendansers ook present op de kerstmarkt bij de Looschool. Dat de mensen van de Battumse Venne de folklore van Bathmen en omgeving uitdragen, is bij velen wel bekend. Maar de boerendansers kunnen nog meer. Er was weer gezorgd voor een ruim aanbod van lekkernijen zoals arretjescake, appeltaart, tulband, jam, sapjes.

Daarnaast nog diverse kerststukjes en kerstdecoraties. Ook de ‘Niej-jaorsrullekes waren aanwezig en de verkoop liep als een ’trein’, waarbij de heerlijke geur van de vers gebakken rolletjes op de kerstmarkt kon worden ‘opgesnoven’. De traditie van het ‘Niej-jaorsrulleke’ zegt: “Het nieuwe jaar hult zich in ongewis, de traditie zegt dat het nog opgerold is”.

Een vast onderdeel is elk jaar het ‘raden’. Deze keer was dit het raden van de gezamenlijke leeftijd van alle dames van de boerendansgroep. Het juiste getal moest zijn 1176. Koos van Meggelen was met 1173 het dichtst in de buurt en was daarmee de gelukkige winnaar van een fraaie wokset, beschikbaar gesteld door Euronics Nijhof-Rietman.

De boerendansgroep ‘Battumse Venne’ kan terugzien op een geslaagde kerstmarkt.