Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Cross-skate toer door Loo en omstreken

LOO – Zondag 7 mei startte een cross-skate toer vanaf Zwembad de Looermark. De toer met leden van de afdeling Nordic Sports van DSC uit Diepenveen voerde vanaf het zwembad richting Zuidloo om vervolgens via De Schoolt en De Wippert terug te keren.

Voor het cross-skaten wordt gebruik gemaakt van skates met luchtbanden en stokken. De manier van voortbewegen lijkt heel sterk op de skatingtechniek bij het langlaufen en is daarvan ook afgeleid. Dankzij de luchtbanden van de skates kan er ook gerold worden op onverharde paden en niet alleen op asfalt.

Cross-skaten is een whole-body workout, want arm-, buik- rug- en beenspieren worden volop gebruikt. Daarnaast is de kans op blessures veel kleiner dan bijvoorbeeld bij het hardlopen.

Het cross-skaten wordt ook wel skiken genoemd naar het meest bekende type cross-skate: de Skike. De naam is een samentrekking van ‘skaten’ en ‘biken’, want waar een fiets kan rijden, kan de Skike ook rollen.

Leden van DSC Nordic Sports zijn afkomstig uit een grote regio rondom Deventer: van Diepenveen, Heerde, Klarenbeek, Heeten tot Bathmen.