Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

De dag van de Lakenvelder

LOO-BATHMEN – Bent u geïnteresseerd in bijzondere genetica? Wilt u ook weten wat nu echt bijzonder koeien zijn? En wilt u dieren zien die zeldzamer zijn dan de tijger en de panda? Kom dan zaterdag 2 september naar de Dag van de Lakenvelder. De Lakenvelder is een uniek en zeer zeldzaam Nederlands runder ras dat al zeker sinds 1200 na Christus in ons land voorkomt en vooral herkenbaar is vanwege haar witte band ( laken ) om de middenhand.

De lakenvelder dag sluit aan bij de najaars expositie “koeien” die de BBKK  heeft georganiseerd ( tijdens de kunstmarkt) in het Cultuurhuus Braakhekke te Bathmen.

Een spannende toekomst

Het wat een turbulent jaar voor de Lakenvelder. Door regelgeving kwam dit zeldzame dubbeldoel ras in moeilijk vaarwater. Mede door inzet van de stichting zeldzame huisdierrassen is de schade beperkt gebleven al is er veel waardevolle genetica verloren gegaan van dit levend Nederlands erfgoed.

U bent van harte welkom op de Pothaar om te komen Lakenvelderen en u te laten voorlichten over dit bijzondere ras. U krijgt oa uitleg over het stamboek, fokkerij, specifieke kenmerken van het ras en het vlees . Onze lakenvelders houden van rundvee koekjes, aandacht en knuffelen. Dit kunt u zelf ervaren. Koffie op het terras met een lekker “lakenveldertje” erbij maakt de dag compleet.

Erna Reiken is vanaf 13.30 uur aanwezig om een workshop koeien tekenen te verzorgen.

Tot ziens bij museumboerderij de Pothaar ! Op zaterdag 2 september bent u tussen 10.30 en 15.00 uur van harte welkom.  Pothaarsweg 8 in Loo- Bathmen. www.depothaar.nl