Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Einduitvoering muziekles Orpheus op Looschool

groot succes

BATHMEN – Op maandag 30 maart jl. hebben 28 leerlingen van de groepen 4, 5 en 6 van de Looschool hun einduitvoering gegeven door middel van een concert voor de groepen 1, 2 en 3 én voor ouders en opa en oma’s. Gezien de reacties en het applaus van het publiek was dit een groot succes.

Via stichting Toekomst-Muziek heeft docente Liesbeth Vernout dit voorjaar met de leerlingen van groep 4, 5 en 6 in 10 muzieklessen de jongens en meisjes wegwijs gemaakt in ritmes, samen spelen, luisteren naar elkaar en het spelen op een echt glimmend blaasinstrument! Dat laatste was voor de leerlingen wel het leukst. De leerlingen hadden zelf melodietjes bedacht, die in een soort kamer in een groot muzikaal huis waren geplaatst. Aan de hand van keuzes van het publiek én de leerlingen zelf werd zo een mooi concert uitgevoerd. Het was erg leuk om te zien hoe enthousiast de leerlingen aan het spelen waren en hoe het publiek genoot. De leerlingen speelden zelf op een mondstuk zonder instrument!!
Naast de leerlingen speelde ook de Blazersklassen van stichting Toekomst-Muziek en muziekvereniging Orpheus, die in het voorjaar van 2014 én 2015 zijn gestart. De Blazersklas van 2015 had nog maar 8 lessen gehad maar konden al leuk spelen. Onder leiding van Eugenie Albers werden een paar muziekstukken gespeeld en tot slot het muziekstuk ‘Strange Noise’ die samen met de jongens en meisjes van de Looschool werd uitgevoerd. Ook hier weer de verbazing, van met name de ouders, hoe snel de jongens en meisjes een instrument kunnen beheersen, noten kunnen spelen en in een groep samen muziek kunnen maken.
Na afloop van het concert werd door Liesbeth Vernout de leerlingen en de ouders gewezen op de mogelijkheid om vanaf april 2015 in een nieuwe Blazersklas samen muziek te maken. Op dinsdagmiddag wordt dan wekelijks gerepeteerd met de enthousiaste dirigent Eugenie Albers, waarbij de leerlingen een instrument van stichting Toekomst-Muziek in bruikleen krijgen. Dit instrument (bugel, trompet, hoorn, bugel of bariton) mag de leerling dan ook mee naar huis nemen om te oefenen! Via de blazersklas lesmethode oefenen de leerlingen met een lesboek inclusief CD waar alle muziekwerkjes te beluisteren en mee te spelen zijn. En deelname kost niets, behalve de aanschaf van het lesboek.
Enkele ouders hebben voor hun zoon of dochter direct een antwoord strookje ingeleverd, echter opgave is nog steeds mogelijkheid. Dus heeft uw zoon of dochter interesse om te starten in de Blazerklas vanaf april 2015 of eventueel na de zomervakantie vanaf september 2015, stuur een email naar muziekles@orpheus-bathmen.nl met vermelding van naam zoon/dochter en voorkeur instrument. Er wordt daarna contact met u opgenomen voor nadere informatie over aanvang Blazersklas en soort instrument. Deelname aan de Blazersklas geldt ook voor de leerlingen van groep 6, 7 en 8 die aan vorige edities met muzieklessen hebben deelgenomen. Aan de hand van de opgave zal stichting Toekomst-Muziek wederom nieuwe lesinstrumenten gaan aanschaffen om het musiceren voor jongeren mogelijk te blijven maken.

Voor meer informatie over Stichting Toekomst-Muziek en de mogelijkheden voor donaties/giften, kunt contact opnemen met Johan Kippers, 0570-542415 of mail johan@kippershrm.nl.
Voor meer informatie over de Blazersklas, de muzieklessen op school en bij Orpheus kunt u contact opnemen met André Olden, 06-11608714 of mail: andreolden@online.nl of met Janneke van Mierlo, 06-48502254 of mail: muziekles@orpheus-bathmen.nl.