Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Geslaagd Talentmoment kunst en cultuur op de Looschool

geslaagd-talentmoment-kunst-en-cultuur

LOO-BATHMEN – Dansen, kalligraferen, schilderen, taarten decoreren en handwerken: het tweede Talentmoment van de Looschool in Loo-Bathmen dit schooljaar stond op 23 november in het teken van kunst en cultuur. Mét een vleugje techniek: leerlingen konden namelijk ook helpen in het Repair Café in het NoaberLOOkaal naast de school.

Om de diverse talenten van kinderen recht te doen organiseert de Looschool diverse Talentmomenten. Met hulp van ouders, grootouders, inwoners en ondernemers uit Loo-Bathmen en externe partners biedt de school diverse keren per jaar een serie workshops aan. Zo kunnen leerlingen zelf kiezen waar zij meer over willen weten en leren. Dit keer was het thema kunst en cultuur.

 

Diverse talenten aan bod

Nieuwe dansmoves ontdekken, leren tekenen van een heuse kunstenaar en letters en woorden prachtig versieren. Meer leren over de Sinterklaascultuur en een Sinttaart versieren of leren breien of haken: er was op woensdag 23 november van alles te kiezen voor de leerlingen van de Looschool.

Tijdens de Talentmomenten wordt groepsdoorbrekend gewerkt: leerlingen van groepen 1 tot en met 8 ontdekken dus samen hun talenten. De leerlingenraad dacht ook mee over het workshopaanbod.

 

NoaberLOOkaal betrokken

Leerlingen die niets hebben met kunst en cultuur konden 23 november aan de slag in het Repair Café in het NoaberLOOkaal. Daar repareren vrijwilligers kapotte apparaten en ook de leerlingen konden aan de slag met techniek. In het NoaberLOOkaal was handwerkclub Steekje Loos paraat om kinderen te leren breien of haken.