Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Hemelvaart 25 mei:

jaarmarkt op De Pothaar

LOO – De Pothaar bestaat dit jaar 250 jaar en viert dat met allerlei kleinschalige activiteiten. Met Hemelvaart is er een groots festijn: een jaarmarkt. Er is voor jong en oud(er) van alles te beleven. Fietsers én andere bezoekers zijn vanaf 11.00 uur harte welkom.De Hemelvaartfietstocht die Stichting Bathmen Promotie houdt op 25 mei, eindigt op De Pothaar. Fietsers kunnen lekker uitrusten in het Schipperscafé en zich te goed doen aan poffertjes, een worstenbroodje of een ijsje. Op het erf vind je verschillende zitjes en er is gezellige muziek.

 

Kinderactiviteiten

Voor kinderen is er een springkussen en wie nog niet is uitgefietst, mag met de fiets een klein behendigheidsparcours doen. Liever een broodje bakken? Dat kan bij het grote kampvuur nabij de Oude Schipbeek.

 

Ouds op het erf

In de wei staan oude tractors opgesteld en er zijn tal van oude ambachten en plattelandsgebruiken te bekijken. Hoe lag vroeger de was op de bleek? Hoe maak je touw, of zo’n prachtige ‘kronkelstok’ of een rieten mand? Het is allemaal te zien op en rond het erf. Ook het boerderijmuseum is open.

 

Kramen kijken

Er zijn verschillende brocante- en informatiekramen. Zo vertelt de imker van alles over het houden van bijen en kun je asperges kopen. Ook Bathmen Promotie is present met een kraam.

 

Meer informatie over de Bathmense fietstocht op www.bathmen.nl en kijk op www.depothaar.nl voor meer informatie over 250 jaar De Pothaar.