Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Herfsttintenwandeling houdt het droog!

LOO-BATHMEN – Zondag 22 oktober werd de jaarlijkse Herfsttintenwandeling gehouden, georganiseerd door Stichting Bathmen Promotie. Na het bestuderen van diverse weersites besloot de Stichting Bathmen Promotie de wandeltocht door te laten gaan, ook al kwam de regen ’s ochtends om 10.00 uur nog met bakken uit de lucht.Dit bleek een goede keuze te zijn, want terwijl de wandelaars zich om 13.00 uur bij het NaoberLookaal in Loo Bathmen verzamelden, kwamen de eerste zonnestralen door de wolken.

Het was een afwisselende tocht van 8 km, langs water, door bossen, door weilanden en over boerenerven. Halverwege was er warme chocolademelk met een speculaasje bij de warme kachel van de museumboerderij De Pothaar.

Ondanks dat de organisatie had besloten dat honden niet mee mochten lopen, was er toch een hond die zonder baasje de hele tocht vrijwillig heeft meegelopen. Na enig speurwerk werd er tijdens de pauze een penning ontdekt met zijn naam en telefoonnummer erop. Na één telefoontje werd de hond weer herenigd met zijn baasje. Het bleek dat hij een fervent wandelaar is en wel vaker een ommetje maakt.

De hele wandeling bleef de zon regelmatig schijnen en pas nadat iedereen weer thuis was, begon het weer te regenen.

Al met al was het dus een zeer gelaagde wandeling en voor herhaling vatbaar.

(Foto: Otto Westra.)