Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Leerlingen rennen voor

KWF Kankerbestrijding

Looschool steunt fietsactie van meester Jørgen

Looschool steunt fietsactie

LOO-BATHMEN – Meester Jørgen Rensman van de Looschool stapt 3 mei op de fiets om in tien dagen richting Frankrijk te fietsen om daar vervolgens de Alpe d’Huez te beklimmen. Dat doet hij om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Een prima plan, vinden de leerlingen van de Looschool in Loo-Bathmen. Daarom steunen zij hun meester volop en renden zich donderdag 16 april moe tijdens de sponsorloop op het voetbalterrein.

Katie (5) heeft er zin in. Met haar stempelkaart in haar hand staat ze klaar om aan haar rondjes te beginnen. “Ik denk dat ik er wel zes ga doen”, zegt ze. “Voor meester Jørgen op de fiets.”

Zo is het maar net. De afgelopen periode zamelden de leerlingen van de Looschool in Loo-Bathmen al geld in door onder meer klusjes te doen voor hun ouders en buren. Op 16 april werd de actie sportief besloten met een sponsorloop. Ook Tijs (8) loopt mee. “Mijn moeder geeft vijftig cent per rondje”, vertelt hij. Wordt dat zo een dure grap voor zijn moeders portemonnee? “Tuurlijk”, grijnst hij, “ik ga er heel veel lopen in tien minuten!” Dat is Sil (11) ook van plan. “Klusjes heb ik niet gedaan, want thuis was alles al klaar”, lacht hij. Hij vindt meester Jørgen wel stoer met zijn fietsactie en wil met de sponsorloop zeker tien euro binnenhalen voor dit goede doel.

Roel (11) legt vakkundig uit wat dat goede doel nu precies is: “Het geld dat wij inzamelen gaat naar onderzoek zodat er meer medicijnen kunnen komen tegen kanker.” Dat had Jørgen Rensman zelf niet beter kunnen verwoorden. Toen zijn schoonmoeder voor de tweede keer werd getroffen door kanker, besloot hij in actie te komen. Vanaf 3 mei staat zijn leven tien dagen in het teken van fietsen voor KWF Kankerbestrijding. “Geweldig dat leerlingen, ouders en collega’s mijn actie zo steunen. Ik krijg heel leuke reacties van de kinderen.”

Op zijn website www.vechttegenkanker.weebly.com houdt meester Jørgen straks ook de Looschool op de hoogte van zijn belevenissen op de fiets.