Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Met Loo en Omstreken vijf dagen naar Duitsland!

LOO-BATHMEN – Voor 2018 heeft Loo & Omstreken i.s.m. Schepers Tours een busreis georganiseerd voor vijf dagen. Dit jaar gaat de reis naar Sauerland, Duitsland. U vertrekt op dinsdag 11 september en komt terug op zaterdag 15 september.Met zo’n drie uur rijden zit u middenin één van de mooiste vakantiegebieden van Duitsland, het Sauerland. Een gebied met zeer afwisselend landschap dat voor het grootste gedeelte bestaat uit middelgebergte met toppen tot ruim 840 meter en daartussen diepe dalen. Uitgestrekte bossen, grazige weiden, glasheldere beken en rivieren, uitnodigende stuwmeren, het Sauerland heeft het allemaal. Naast deze prachtige natuur valt er ook veel te beleven op cultureel gebied in de pittoreske dorpjes, de bedrijvige stadjes, de majestueuze kastelen en geheimzinnige ruïnes. De rijke historie van het Sauerland komt goed tot uitdrukking in de getuigen van het industriële verleden: de oude mijnen waarin sinds de middeleeuwen allerhande metalen gewonnen werden. De verwerking van die metalen tot eindproducten hebben ook hun sporen in het landschap achtergelaten, want de bossen waren van oudsher bronnen van hout om houtskool van te maken. Tegenwoordig zijn de bossen weer terug, maar het merendeel bestaat uit naaldhout.

Het ***Superior Hotel Bilstein ligt in het centrum van het pittoreske bergstadje Bilstein met haar middeleeuwse burcht. De centrale ligging in het zuiden van Sauerland, tussen de zonnige noordzijde van de ‘Rothaarsteig’ en het bekende stuwmeer de ‘Biggesee’, maakt de ligging uniek.

Informatie voor deze reis is verkrijgbaar bij Mans Klein Hegeman, tel. 0573-221247 of 06-10106772. Opgeven kan tot 15 maart.