Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Loo maakt zich op

voor feest 2016

Het Paalzitten was in 2015 een eenmalige happening. Dit jaar houdt Loo een grote barbecue voor haar inwoners.

Het Paalzitten was in 2015 een eenmalige happening. Dit jaar houdt Loo een grote barbecue voor haar inwoners.

LOO-BATHMEN – Loo Bathmen staat vanaf vrijdag 17 juni drie dagen in het teken van het Loo Feest. Een feest dat jong en oud weer volop vertier biedt, inclusief de traditionele kermis. Nieuw is dit jaar de Loo BQ: een grote barbecue voor alle inwoners van Loo.

Met de revue Ogattegat opent het Loofeest op vrijdagavond officieus. Dit keer extra feestelijk omdat het toneel is voorzien van nieuwe toneeldoeken. Mede dankzij steun van het Rabo Coöperatiefonds konden die gordijnen worden aangeschaft. Voorzitter Rina Beldman is er blij mee: “Er is veel werk verzet door een fantastische groep vrouwen uit Loo. Het resultaat mag er zijn: prachtige gordijnen en onderling leuke nieuwe contacten. En dat is het waar het toch eigenlijk om gaat. Samen iets maken en andere mensen ontmoeten, oude contacten nieuw leven inblazen. Bijvoorbeeld onder de klanken van de muziek die de DJ na de revue laat horen.”

Zaterdag start het feest officieel op het schoolplein in Loo. Na het Loolied en het Wilhelmus starten de praalwagens en loopgroepen hun tocht rond het feestterrein. Behalve de vakkundige jury kan ook het publiek stemmen op een favoriet. Wordt het een wagen die het mogelijk verdwijnen van de Looschool uitbeeldt of scoort het gemiste EK Voetbal beter? Of misschien wel een BN’er die in het nieuws was? Iedereen kan het zaterdagochtend zien in Loo. Na afloop kunnen de kinderen op het feestterrein meedoen aan de spelletjes van het School- en Volksfeest.

 

Zeskamp

Oudere jeugd en volwassenen treden vervolgens tijdens de Zeskamp in het strijdperk. Vanaf 13.30 uur gaan ze de sportieve strijd aan met spelletjes die zijn bedacht door Tema Loo City: de winnaars van de Zeskamp 2015.

Voordat ’s avonds de feestavond begint, kan iedereen die zich heeft opgegeven meedoen aan de Loo BQ: een barbecue voor inwoners van Loo. Omstreeks 22.00 uur starten vervolgens Alive en Gust! met optredens in de feesttent.

Normaal Zangers

Een geheim bewaren in Loo blijkt niet gemakkelijk en dat geldt ook voor dé grote verrassing van het feestweekeinde: een optreden van de Normaal Zangers. De eerder aangekondigde ‘speciale act’ lekte al vlot uit. Tijdens de brunch van zondagochtend klinken uit de kelen van 25 lokale zangers bekende nummers van de popgroep Normaal. Wat leek te zijn begonnen als een grap, is uitgegroeid tot een serieuze act, waarvan het de vraag is welke impresario’s wakker worden en de zangers ook gaan boeken…

Als de laatste tonen zijn verstomd start buiten het vogelschieten. Ondertussen is dan de vlooienmarkt ook al in volle gang. De Powerband zorgt vervolgens (na de prijsuitreikingen van zeskamp en het huldigen van de schutterskoning en -koningin) voor een lekker stukje muziek.

Tijdens het Loofeest kun je in de feesttent munten kopen bij de PIN-kassa.

Meer details weten? Ga dan eens naar de nieuwe Facebook-pagina van het Loo Feest 2016.