Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Loofeest in western style

Na twee jaar zonder fysiek feest, is het eindelijk weer zo ver! We mogen weer! Deze editie is volledig in western style en vindt plaats op 17, 18 en 19 juni. Jong en oud uit Loo en omstreken ontmoet elkaar tijdens allerlei activiteiten en ook inwoners uit de regio zijn van harte welkom. We hebben extra tijd gehad om voor te bereiden, dus een bomvol programma. Kom dus naar Loo en vier het Loofeest mee!

Revue op vrijdagavond: Wild West, Loo Best
Het Loofeest start op vrijdagavond 20.00 uur met een ‘western’ revue met een Loose titel: Wild West, Loo Best! Benieuwd naar wat inwoners van Loo op de planken brengen? Kom kijken en geniet van zang, dans, sketches en verrassende acts. Kaartjes (€12,50) zijn om 19.30 te koop bij de ingang van de feesttent, middenin Loo. Na afloop van de revue zorgt western band Morton Railroad voor gezelligheid in de tent.

Zaterdag: optocht en kinderactiviteiten
Zaterdagmorgen start om 9.00 uur de optocht met loopgroepen en versierde wagens uit verschillende buurten. De prijsuitreiking voor de meest originele thema’s is daarna in de tent, waar koffie met een western lekkernij klaarstaan. Natuurlijk zijn er activiteiten voor de schoolkinderen. Haal die cowboylaarzen en hoed van zolder, want vanaf 11 uur gaan we linedancen in de tent! De kinderen van Loo én daarbuiten kunnen volop genieten van de spectaculaire stokpaardjes race.

Na de zeskamp, roofvogelshow, samen eten en toetjeswedstrijd
De zaterdagmiddag staat in het teken van de zeskamp, waaraan verschillende teams uit Loo meedoen. Na de sportieve prestaties is er een indrukwekkende roofvogelshow om 16:00. Vanaf 17:00 is er samen eten in de tent en het toetje wordt gemaakt door de beste toetjesmakers van Loo. Iedereen mag een toetje inleveren op vrijdagavond of zaterdagmiddag.
Zaterdagavond: Free Willy en Kabaal
Vanaf 21:00 speelt Free Willy in de tent en daarna Kabaal! De combinatie van deze twee bands zorgt gegarandeerd voor een topavond!
Entree voor volwassen is €10,- en voor de jeugd onder de 18 €7,50.

Zondag: vlooienmarkt, brunch, vogelschieten, kinderactiviteiten
Op zondag is de brunch om 10 uur in de tent en daar zorgt Ben de Banjoman voor de begeleidende muziek. Al banjo-spelend rijdt hij op zijn paard de tent rond! Om 11.15 is het tijd voor vogelschieten.
De middag biedt voor elk wat wils: een ballonnenclown maakt mooie figuren, je kunt inbreken en ontsnappen uit een enorme kluis en een mechanische stier voor de echt cowgirls en cowboys. Nadat de winnaars van het vogelschieten zijn toegejuicht, speelt Alive van 13.00 tot 15.00 uur.

Daarna pakt Loo nog even flink feestelijk uit met de Paloma’s, bekend van hun polkamuziek en piratenhits. De entree voor de zondag is gratis! Rond zessen sluiten we het Loofeest af.