Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Loofeest start dit jaar met kampioenschap Paalzitten

Tien durfals geven het startsein voor feestweekeinde

Tien durfals geven

Loo-Bathmen – Tien durfals openen vrijdag 19 juni het Loofeest in Loo-Bathmen. Dan start, voorafgaand aan de jaarlijkse uitvoering van de revue, het Open Kampioenschap Paalzitten van Loo-Bathmen. De revue wordt vervolgens opgevoerd in de feesttent; de paalzitters voeren hun act uit vóór die tent. Degene die het volhoudt tot de slotmiddag (zondag 21 juni), kan rond drie uur ’s middags de jackpot leeg halen. Die pot is inmiddels gevuld met 500 euro.

De organiserende Oranje Commissie Loo heeft het nieuwe onderdeel van het feest nu al bekend gemaakt, omdat belangstellenden zich kunnen gaan inschrijven. Deelnemers moeten ouder dan 16 jaar zijn en in een goede gezondheid verkeren. Ze moeten bovendien een team vormen van begeleiders zodat er tijdens de recordpoging altijd één begeleider paraat staat om te helpen. “Dan moet je denken aan praktische zaken, zoals het klaar zetten van eten en drinken, maar ook de morele steun moet je niet vergeten”, aldus voorzitter Erik Dikkers.

 

Jackpot

Deelnemende paalzitters kunnen op twee manieren geld verdienen. De jackpot van 500 euro wordt tijdens het gehele feestweekeinde bijgevuld door feestgangers. De inhoud kan daardoor behoorlijk oplopen. Maar deelnemers kunnen zich ook individueel laten sponsoren door bv. een T-shirt of petje van een sponsor te dragen.

De  tien palen waarop deelnemers plaatsnemen zijn allemaal 2,5 meter hoog. Het plateau waarop de deelnemers zitten heeft de grootte van een A3 en mag niet worden bedekt met kussens of dekens. Per uur mogen de deelnemers vijf minuten rust nemen en even de benen strekken. Die rusttijd mag ook worden opgespaard door bv. drie uren te blijven zitten en dan 15 minuten rust te nemen. Maximaal mag de deelnemer 6 uren ‘sparen’.

Meer details over het programma en het wedstrijdreglement staan op de website van het feest: www.loofeest.nl Ook op Facebook staan regelmatig details over de festiviteiten en het programma.