Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Looschool groeit en bloeit!

LOO-BATHMEN – De Looschool, prachtig gelegen in een groene omgeving, heeft het afgelopen schooljaar vol ingezet op groei en bloei. Groei en bloei van het onderwijs, de kinderen en het leren in een natuurlijke omgeving. Met de komst van een moestuin en een dierenverblijf op het schoolplein wordt het onderwijs verbonden met de visie van de Looschool, ‘onze natuurlijke school’. Want dit onderwijs laat kinderen groeien.

Het team heeft in overleg met de kinderen een deel van het schoolplein omgetoverd in een moestuin en hier zijn de kinderen vol enthousiasme mee aan de slag gegaan. Tijdens de schooluren hebben ze tijd besteed aan moestuin en verbinding gezocht met de andere vakken. Zo waren er rekenlessen(over gewicht), zaakvaklessen (over kringloop van water) en burgervormingslessen. Daarnaast biedt het hebben van een moestuin een welkome ontspanning en werkt het mee aan samenwerkend leren en groepsvorming; samen bouwen aan hetzelfde doel. De oogst van de overheerlijke groenten is grotendeels verkocht. In het door ouders gebouwde dierenverblijf zijn de (op school geboren en opgroeiende) kippen te bewonderen en binnenkort misschien nog wel meer. En ook hiermee ontstaat een vorm van Natuurlijk leren.

Dat de Looschool gaat voor groei en bloei blijkt ook uit de vele aanmeldingen voor het aankomende schooljaar. Afgelopen weken hebben verschillende kinderen één of enkele dagen meegedraaid in de groep op de Looschool. Hiermee konden ze ervaren hoe er les wordt gegeven in een natuurlijke omgeving, met persoonlijke aandacht op een kleine, veilige school. Want op de Looschool is er veel ruimte om te leren en te spelen. En ieder kind kan zich ontwikkelen op zijn eigen niveau met eigen (leer)doelen en ontdekt zo de wereld om zich heen, stap voor stap. Steeds meer ouders ervaren dit als prettig en maken de keuze om hun kinderen aan te melden voor volgend jaar op de school. De Looschool, voor groei en bloei in al zijn facetten! Nieuwsgierig? Maak een afspraak, kom kijken en ervaren.