Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Looschool opent nieuwe moestuin

Leerlingen

LOO – Op 1 april werd de nieuwe moestuin van de Looschool in Loo-Bathmen feestelijk geopend. Samen met leerlingen, medewerkers, buurtbewoners en het NoaberLOOkaal is de school gestart met een leerzaam én lekker project. Dat draait om gezonde voeding. In de moestuin zaaiden de kinderen allerlei lekkere groenten. En omdat het oog ook wat wil: fleurige bloemen.


“Omdat ik groente lekker vind!”, roept Bram enthousiast op de vraag waarom de nieuwe schooltuin zo leuk is. Roel vindt het werken in de tuin juist fijn. “Lekker buiten met je handen in de grond.” En Mette kan de mooie bloemen wel uit de grond kijken. “Dat fleurt je op.” Al is er nu nog niets groens te zien, leerlingen van de Looschool zijn nu al enthousiast over hun nieuwe schooltuin. Die werd – geen grap – op 1 april feestelijk geopend.

Van zaaien tot gezond eten
De kinderen maken het proces van zaaien, wieden en oogsten mee. “Plan is om vervolgens lekker te gaan koken met de opbrengst van onze schooltuin”, licht directeur Fleur Poppema toe. “We werken graag samen met de bewoners van Loo. Die kunnen ons hopelijk helpen met het onderhoud van onze schooltuin en we leggen graag een link met het project Samen eten in ons NoaberLOOkaal.”
Project: Gezonde Scholen
Het moestuinproject is het resultaat van samenwerking met drie andere scholen – De Flint, Steenuil en de Keizer – in Deventer, Sportbedrijf Deventer, GGD en Milieu- en Educatiecentrum Ulebelt, onder de noemer Gezonde Scholen en We Love Eating. Met het project wil de Looschool leerlingen bewust maken van het belang van gezonde voeding en laten kennismaken met hoe groenten nu eigenlijk groeien. Lessen zijn onderdeel van het project. En het mag duidelijk zijn: kinderen gaan vooral ook zelf aan de slag om groene vingers te ontwikkelen.