Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Piggy’s Palace wint Innovatieprijs 2015

Piggy's Palace 1

LOO-BATHMEN – Piggy’s Palace is door internetstemmers, 450 aanwezigen van het symposium hogere varkensgezondheid en de vakjury uitgeroepen tot winnaar van de Innovatieprijs 2015 gezonder varkens produceren. Op het landelijke symposium over gezonder varkens houden in Venray had Piggy’s Palace bijna de helft van alle stemmen.

Het juryrapport vermeldt het volgende over Piggy’s Palace: “Erik Stegink is een sprankelend voorbeeld voor de sector en past innovaties toe in de verschillende fases van de productie van zaadje tot karbonaadje. Hij is niet alleen bezig met zijn eigen bedrijf maar deelt zijn innovaties met de rest van de sector. Al met al een zeer enthousiaste ondernemer met oog voor dier en ondernemer, die vanuit verbetering op het gebied van dierenwelzijn werkt aan een betere diergezondheid en economische productieresultaten”.

In bijzijn van gastheer en “vriend van de varkenshouderij” Felix Rottenberg mochten Erik en Bart Stegink een reuze wisselbeker in ontvangst nemen. Felix riep op om transparant te gaan werken en meer met burgers te gaan samenwerken en communiceren.

Piggy’s Palace won vorig jaar de Agrafiek Award 2014 en wil zich ook blijven ontwikkelen door middel van nieuwe innovaties .Vanuit de varkenshouderij is er ook een speciale tournee om te laten zien wat er zoal in de varkenshouderij verandert. Zeven innovatieve varkenshouders (waar onder Erik Stegink) gaan op tournee om innovaties te tonen aan collega’s. De zogenaamde Pig Innovation Tour (PIT) is binnenkort ook in Deventer.

Voor burgers, boeren en buitenlui biedt Piggy’s Palace deze zomer een speciaal kennismakingsprogramma. Hierbij laat Piggy’s Palace de mensen kennismaken met glijdende en knuffelde varkens. Tevens ziet iedereen wat Multi-suckling is en wat Date gate’s en BiBaboxen zijn. Daarnaast word er in het programma een spelelement verwerkt waarbij “grote prijzen” te verdienen zijn.  www.piggypalace.nl