Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Publieksprijs voor vrijwilligersorganisaties voor Zwembad de Looërmark

Publieksprijs

ZWOLLE – Zwembad de Looërmark heeft met de meeste stemmen en dus door een geweldige waardering de publieksprijs voor vrijwilligersorganisatie gewonnen. Tijdens een feestelijke middag in Zwolle heeft een delegatie van de vrijwilligers onder leiding van Gerlien Stegink deze prijs à € 500,- in ontvangst mogen nemen. Op de vraag is er een bestemming voor deze prijs was het antwoord: “Het kan mooi bij de kosten van de verbouwing van toiletten, douches en kleedkamers die op dit moment in uitvoering is.”

De Overijsselse Vrijwilligersprijs is een initiatief van de provincie Overijssel en kent naast een aantal juryprijzen ook een publieksprijs. Op www.ovp2015.nl hebben de inwoners van Overijssel van 7 oktober tot en met 5 november 2015 een stem kunnen uitbrengen op hun eigen favoriet. In totaal zijn er meer dan 3800 stemmen uitgebracht, waarvan het zwembad dus het grootste aandeel heeft ontvangen.

Het zwembad kan niet bestaan zonder vrijwilligers. Ruim 100 enthousiastelingen zetten zich ieder jaar weer in op het bad in topconditie te houden. Denk hierbij aan tuinonderhoud, schoonmaakwerkzaamheden, schilderwerk en diverse onderhoudswerkzaamheden, organiseren spelletjesmiddagen, de zwem4daagse en een terugkerend succes: het organiseren en helpen bij de jaarlijkse Triatlon. En op dit moment is weer een aantal vrijwilligers druk met alle hand- en spandiensten rondom de verbouwing. Het motto is: wat we zelf kunnen, doen we zelf.

Bas van Swigchem, voorzitter stichtingsbestuur, hierover: “De drijvende kracht achter onze vrijwilligers is Gerlien Stegink. Zij is de algemene vrijwilligerscoördinator en zelf bijna altijd van de partij. Dit is een kroon op het werk van haar en al onze vrijwilligers. Zij zet zich zo enorm in voor al het werk op het zwembad.” Kenmerkend is dat het zwembad enorm wordt gewaardeerd door vrijwilligers maar ook door een brede gemeenschap rondom het bad. Hiermee wordt duidelijk de boodschap afgegeven dat het bad maatschappelijk bestaansrecht heeft.

“Kregen we bij de stemming van de Rabobank actie Hart voor Salland al zo’n hoge waardering, de tegeltjesacties loopt als een trein en al zijn we er nog niet, het is overweldigend dat we in zo’n korte tijd al € ruim 10.000,00 gedoneerd hebben gekregen. Het Zwembad de Looërmark staat als een huis en de nominatie voor deze prijs is zeer verdiend. Gefeliciteerd vrijwilligers, de prijs komt jullie allemaal toe!”