Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Repair Café Bathmen/Loo bestaat 5 jaar!

BATHMEN/LOO – Op 28 februari 2015 ging het eerste Repair Café van Bathmen/Loo van start. Onwennig nog, zowel voor de repareervrijwilligers als de mensen die met Senseo’s en andere kapotte spullen kwamen. Wat konden ze verwachten? Wat werd er verwacht? Bij het opstarten bleek dat Bathmen/Loo toen het 1000ste Repair Café van de wereld was! Nu, 5 jaar verder, kan rustig geconcludeerd worden dat het Repair Café wel degelijk in en aan een behoefte voldoet.Op de drempel naar 2020 kon het 2000ste Repair Café in het netwerk verwelkomd worden. Deze melding kwam van het hoofdkantoor in Amsterdam. Het Repair Café Bathmen/Loo feliciteert het team van Repair Café Utrecht-Rivierenwijk van harte en hoopt dat zij het net zo fijn en gezellig zullen hebben en wensen hen tevens veel reparaties toe.

In Bathmen/Loo weten we het (bijna) allemaal wel: wat doe je met je elektrische apparaten (koffiezetter, broodrooster, heggenschaar, bladblazer, lampen, enz.) die haperen en weigeren, net als je ze nodig hebt? Kleding waar een steekje aan los zit of een nieuwe rits? Dan kom je op zaterdag 29 februari 2020 tussen 10.00 uur tot 13.00 uur naar het Repair Café in Cultuurhuus Braakhekke, Schoolstraat 6a, in Bathmen.

De vaklui van het Repair Café weten bijna altijd raad om de mankementen op te lossen. (Graag van te voren even melden bij het Infopunt wat u inbrengt; dit kan van maandag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 13.00 uur tel. 0570 540839) Een kopje koffie is er voor als u even moet wachten. Ook staat er een bus voor vrijwillige bijdrage.

In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Het Repair Café wil daar verandering in brengen. Het Repair Café is ook bedoeld om dorpsbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen. En te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in het dorp aanwezig zijn. Waardeer het repareer het!

Het volgende Repair Café is in het NoaberLOOkaal in Loo, op woensdag 25 maart 2020 tussen 9.00 en 12.00 uur.