Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Repair Café in Loo-Bathmen

Wat is het Repair Café?

LOO-BATHMEN Woensdag 28 november van 9.00 uur tot 12.00 uur in het NoaberLookaal, Scheperboersweg 2.Het Repair Café is een evenement dat draait om repareren. De vaklui van het Repair Café weten bijna altijd raad om de mankementen op te lossen. In een ontspannen sfeer kunnen huishoudelijke apparaten en kleine elektronica vaak gemaakt worden. Bij kleding een nieuwe rits, een naadje los en de naaimachine niet bij de hand, misschien lukt het u zelf niet meer, ook dat valt bij het Repair Café op te lossen. (Een kopje koffie is er voor u als u even moet wachten en er staat een bus voor een vrijwillige bijdrage.)

In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Mensen weten niet meer hoe het moet, de reparatiekennis verdwijnt snel. Het Repair Café brengt daar verandering in! Door het Repair Café kan praktische kennis worden doorgegeven, spullen gaan langer mee en hoeven niet meteen weggegooid te worden. De hoeveelheid grondstoffen en energie, die nodig is om nieuwe producten te maken, wordt beperkt evenals de CO2 uitstoot. Tevens is het Repair Café bedoeld om de eigen bewoners met elkaar in contact te brengen. Om zo te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in het dorp aanwezig zijn.

 

Ontstaan…

Het Repair Café is een initiatief van Martine Postma uit Amsterdam. Zij zet zich sinds 2007 als journalist, publicist, lokaal politicus, ondernemer, buurtbewoner en consument in voor duurzaamheid op lokaal niveau. In het bijzonder voor het verminderen van de hoeveelheid afval die we met zijn allen produceren. Het eerste Repair Café is gehouden in oktober 2009 in Amsterdam West. Dat dit een ‘gouden greep’ was, blijkt! Inmiddels is het een wereldwijde stroming geworden tegen verspilling van materialen. Bij inschrijving van de Stichting Repair Café Nederland bleek het kleine Bathmen de 1000ste deelnemer te zijn. Inmiddels bestaan er wereldwijd sinds 2017 in 33 landen bijna 1.500 Repair Cafés. De belangstelling neemt nog steeds toe. www.repaircafe.org

Let op! In december is er géén Repair Café!