Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Rotary organiseert ouderen-

middag bij Piggy’s Palace

LOO – Één keer per jaar verzorgen leden van Rotaryclub Bathmen – de Schipbeek een uitstapje met ouderen uit de dorpskernen waar de leden van deze Rotaryclub vandaan komen (Bathmen, Goor, Diepenheim, Holten, Lochem en Markelo en Laren).Ieder dorp verzorgt deze middag bij toerbeurt en onlangs was de beurt aan Bathmen om deze middag te organiseren. Dit jaar ging men op bezoek bij Piggy’s Palace, de varkenshouderij van Erik Stegink in Loo.

Alle bezoekers werden door Rotaryleden van huis opgehaald en naar Piggy’s Palace gebracht, waar ze werden ontvangen met koffie/thee en een stukje Deventer Koek. Daarna volgde een uitgebreide uitleg over het bedrijf door Erik Stegink. Hij kon smakelijk vertellen over alle activiteiten op zijn bedrijf. Zijn aanpak is niet erg traditioneel, maar innovatief en vernieuwend. Erik blijkt varkensboer in hart en nieren te zijn, die het welzijn van zijn dieren hoog in het vaandel heeft staan. Naast zijn activiteiten op zijn bedrijf doet hij ook nog veel andere activiteiten. Zo zit hij in de gemeenteraad van Deventer en doet hij er diverse bestuursfuncties bij.

Halverwege de middag werden er vier biggetjes van twee dagen oud gebracht en mocht iedereen die het maar wilde een biggetje op schoot nemen en knuffelen. Die kans wilde niemand missen. Sommige biggetjes hadden het zo naar de zin op schoot, dat ze daar de rest van de middag heerlijk hebben liggen slapen. Voor ouderen die vroeger zelf op een boerderij met varkens woonden, kwamen herinneringen boven. Men keek zijn ogen uit hoezeer hun herinneringen verschilden met wat ze op het bedrijf van Piggy’s Palace zagen.

Ook kreeg iedereen een stuk worst gepresenteerd, dat gemaakt was van het vlees van één van de varkens die op het bedrijf was groot gebracht.

Tot slot heeft men buiten nog varkens van verschillende leeftijden gezien die heerlijk in de modder lagen te rollen en in de grond liepen te wroeten.

Daarna werden alle bezoekers weer naar huis gebracht. Te horen aan de opmerkingen van de senioren op weg terug naar huis kan geconcludeerd worden dat het een geslaagde middag was waar de deelnemers erg van genoten hebben.