Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Samen € 2170,- euro opgehaald voor Serious Request

Looschool succesvol in actie voor het goede doel

LOO-BATHMEN – Waar een kleine school groot in kan zijn. Leerlingen van de Looschool haalden afgelopen weken alles uit de kast om geld in te zamelen voor Serious Request. Dat leverde € 2170,- euro op voor de bestrijding van een ‘stille ramp’. Longontsteking is wereldwijd de dodelijkste infectieziekte voor kinderen van 5 jaar en jonger. De juiste medicijnen en kennis kunnen dat veranderen. Met het ingezamelde geld helpt de Looschool 542 kinderen aan een antibioticakuur.Heel veel heitjes voor karweitjes, een bioscoopavond voor kinderen, een muziekquiz voor ouders, spulletjes maken en verkopen op de kerstmarkt, koekjes bakken met de klas, een sponsorloop, verzoeknummers aanvragen tijdens het kerstfeest en een kerstoptreden van ouders. Van álles is ondernomen om geld in te zamelen voor het goede doel. Dat leverde niet alleen een mooi bedrag op voor Serious Request, maar ook bewustwording over wat gaande is in ontwikkelingslanden. Het Rode Kruis kwam erover vertellen in de klassen van de Looschool.

 

Stille ramp

Elke 35 seconden sterft een kind aan longontsteking. Jaarlijks gaat het om 900 duizend jonge kinderen, die eenvoudig te redden zijn met de juiste behandeling en goede informatie. Een longontsteking is gevaarlijk, maar hoeft niet dodelijk te zijn. Dat is helaas niet vanzelfsprekend in ontwikkelingslanden. De stille ramp speelt zich vooral af in de Hoorn van Afrika en ten zuiden van de Sahara, maar ook in landen als Ivoorkust.

 

Samen de schouders eronder

Voor 4 euro kan een kind geholpen worden aan een antibioticakuur voor vijf dagen. Dat stimuleerde leerlingen, ouders, grootouders en buren om samen volop mee te doen met de acties voor Serious Request. Ook ondernemers uit Loo en Bathmen deden mee en droegen hun steentje bij. Tijdens het kerstfeest van de school op donderdag 22 december werd het opgehaalde eindbedrag bekend gemaakt.