Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Talenten Looschool

trekken erop uit

leerlingen-ontdekken-natuur

Leerlingen ontdekken natuur, geschiedenis en bedrijvigheid in Loo

LOO-BATHMEN – Hoe gaat het eraan toe in het moderne boerenbedrijf? Hoe kun je buiten koken met ‘groen’ uit bos en tuin? Wat droegen mensen vroeger eigenlijk voor kleren? Op al dat soort vragen kregen leerlingen van de Looschool in Loo-Bathmen dinsdagmiddag 11 oktober antwoord tijdens een succesvolle talentenmiddag.

De Looschool geeft Teamonderwijs op Maat (TOM). Dat betekent dat kinderen stap voor stap heel zelfstandig gaan leren, hun talenten kunnen laten zien dat ook het talent van leerkrachten optimaal wordt ingezet. Zo verzorgen vakspecialisten bijvoorbeeld taal en rekenen. Een aantal keren per jaar organiseert de school bovendien een speciale talenten(mid)dag.

 

Erop uit om te leren

Op 11 oktober trokken leerlingen, ouders en leerkrachten erop uit om in de nabije omgeving van de school van alles te ontdekken. Kinderen konden zelf kiezen welke ‘workshop’ zij wilden volgen. Zij keken bij de varkens van Piggy’s Palace, gingen mountainbiken op de Sallandse Heuvelrug, kookten in en met de natuur, leerden van alles over boerenbedrijven in de buurt en bezochten het Boerderijmuseum De Pothaar.

 

Zelf creatief aan de slag

Tijdens een eerdere talentendag gingen de leerlingen creatief aan de slag. Zij konden zelf kiezen welk talent zij verder wilden laten groeien: van mozaïeken tot schilderen en van een webpagina maken tot pannenkoeken bakken. Ook konden leerlingen proefjes doen. Voor elk talent wat wils dus!