Bathmensekrant.nl is een uitgave van Artzet Media en heeft als doelstelling het dagelijks nieuws uit het verspreidingsgebied van de Bathmense Krant te brengen in de vorm van een online krant.

Tropisch Loofeest: topgezelligheid

LOO – Wát een Loofeest op 14, 15 en 16 juni in buurtschap Loo! Het thema was dit jaar ‘tropical’. Het feest begon met een spettertje regen en eindigde met een tropisch buitje, maar tussendoor was het buiten genieten van een lekker zonnetje. Jong en oud genoten van de revue, de kermis, muziek, gezelligheid en sportieve strijd tijdens de Zeskamp, de Loose kwis en het vogelschieten.Het Loofeest startte vrijdagavond met een spetterende revue. De sketches, liedjes en ‘buurtproat’ werden zeer gewaardeerd door de bomvolle tent. Meester Frank, directeur van de Looschool, kreeg een daverend applaus omdat hij de uitdaging aan had genomen om mee te doen in de revue. Hij speelde directeur Anton in een parodie op de bekende televisieserie de Luizenmoeder.

 

Burgmeester onder de indruk
Per verrassing moest meester Frank op het podium pardoes het Loolied leren zingen, zodat hij dat de volgende ochtend goed kon laten klinken. Zo gezegd, zo gedaan. De leerlingen van de Looschool zongen op het schoolplein mee, net als het toegestroomde publiek. Burgemeester Ron König was present en was naar eigen zeggen onder de indruk van de creatieve wagens en de thema’s die de groepen bedachten voor de optocht. Na twee rondes om de feestweide werden de prijswinnaars in de tent meteen in het zonnetje gezet.

 

Samen de strijd aan
De zaterdagmiddag stond in het teken van de traditionele Zeskamp. De teams moesten onder meer een tropisch eiland maken. Met veel kunst en vliegwerk en hulp van buurtgenoten lukte dat prima – een vermakelijk gezicht voor alle kijkers. Na de fysieke arbeid was het na de Zeskamp tijd om de hersens te laten kraken tijdens de tweede editie van de Loose kwis, bedacht door de jeugd uit Loo. Zaterdagavond was het podium in de tent voor de band Kabaal en bleef het nog lang gezellig op de feestweide.

 

Afsluiting door de Paloma’s
Zondagochtend zat de tent weer vol, nu voor de brunch. Lekker eten, muziek van de Flamingo’s en wederom gezelligheid legden een goede bodem voor het vogelschieten. De jeugd kon ’s middags lasergamen of de botsauto’s in, voor de kleintjes draaide het hele weekend de draaimolen. Toporkest de Paloma’s zorgde voor een muzikale topmiddag, waarna het Loofeest rond zessen werd afgesloten. Met dank aan de Oranjecommissie Loo, vele vrijwilligers, sponsoren en alle enthousiaste bezoekers kan Loo terugkijken op een geweldig weekend.

 

Uitslagen Loofeest 2019

Optocht
Loopgroepen; 1. Zwemdames met ‘De rek is nog lang niet uit Loofeest’; 2. Looische kinderen met ‘Loofeest blijft ons boeien’; 3. Spetters van Loo met ‘Wij zijn de spetters van Loo’

 

Wagens
1. Pierkesmars met ‘Alooha’; 2. Venne kids met ‘Ik eet vlees’; 3. Bathmense Broek met ’50 jaar zwembad’.
Publieksprijs: Zwemdames met ‘De rek is nog lang niet uit Loofeest’.

 

Zeskamp
1. Bathmense Broek; 2. Scheperboersweg; 3. Looërmark.

 

Loose kwis
1. Scheperboersweg met teamcaptain Annejet Brandsma; 2. Quiz het niet met teamcaptain Tess de Winter; 2. Golden Girl junior met teamcaptain Jantina de Winter; 3. Vikingen met teamcaptain Bertina Paalman

 

Winnaar kleurwedstrijd
Sophie Rosevink mag 450 euro besteden bij de Efteling!

 

Vogelschieten
Senioren: Kop: Appie Stegink, 110 schoten; L-Vleugel: Bennie Harmelink, 148 schoten; R-Vleugel: Erik Stegink Oud. 9a, 193 schoten; Staart: Gerrit Smale, 247 schoten; Schutterskoning: Mans Klein Hegeman, 358 schoten.
Junioren: Kop: Rob Schutte, 102 schoten; L-Vleugel: Linda Beltman, 363 schoten; R-Vleugel: Linda Beltman, 363 schoten; Staart: Roel Grootkoerkamp, 306 schoten; Schuttersprinses: Linda Beltman, 363 schoten.

 

Winnaar Limbodanswedstrijd
Vera Smijs bij de senioren en Nienke Brilman bij de junioren.