Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Vrijdag 20 mei Open dag melkveebedrijf Klein Hegeman – Bakker

Van links naar rechts, Gerrit Bakker, Jawin Klein Hegeman en Mans Klein Hegeman.

Van links naar rechts, Gerrit Bakker, Jawin Klein Hegeman en Mans Klein Hegeman.

LOO-BATHMEN – Afgelopen jaar is er op het melkveebedrijf van de familie Klein Hegeman en de familie Bakker hard gewerkt aan de realisatie van de nieuwe melkveestal. Om iedereen het eindresultaat te laten zien houden ze een open dag op vrijdag 20 mei van 10.00 uur tot 20.00 uur aan de Veenweg 8 in Loo-Bathmen.

De familie Klein Hegeman, Mans en Janna en Jawin en Jeanet, hebben aan de Veenweg 8 in Loo-Bathmen een agrarisch bedrijf, dat al sinds 1909 bestaat. In het jaar 2014 zijn ze een samenwerking aangegaan met de Gerrit en Tea Bakker, de ouders van Jeanet, die een melkveebedrijf hebben aan de Apenhuizerenkweg in Bathmen. Om samen verder te kunnen hebben ze besloten om op één locatie te melken. Om dat te kunnen realiseren hebben ze over de bestaande stal een nieuwe stal gebouwd met ruimte voor 210 melkkoeien. De koeien worden nu gemolken door drie melkrobots van SAC. Door middel van een robotarm kunnen twee koeien tegelijk worden gemolken. Daarnaast is er nog een “enkele box” waar één koe kan staan. De stal is verder zo ingericht dat het welzijn van de koeien zeer aangenaam is. De stal is ruim opgezet, de koeien liggen in een diepstrooiselbox en in de zomerdag kunnen de melkkoeien door middel van een “beweidingspoort” naar buiten. Daarnaast wordt er energie opgewekt door de zonnepanelen die op het dak liggen en is de stal voorzien van Led-verlichting. Veel bedrijven die hebben geholpen om deze stal te realiseren zijn aanwezig om alle vragen te kunnen beantwoorden.

De deelnemende bedrijven nodigen u, mede namens de familie Klein Hegeman en de familie Bakker, van harte uit om de nieuwe stal te komen bezichtigen.

 

ONDERSCHRIFT FOTO: