Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Welkom in het 1000ste Repair Café in NaoberLOOkaal

in Loo-Bathmen

LOO-BATHMEN – Terwijl politici wereldwijd praten over een beter milieu, repareren vrijwilligers onder de vlag van het Repair Café maandelijks meer dan 18.000 spullen.Het duizendste Repair Café bevindt zich in Bathmen, in de Nederlandse provincie Overijssel. Van Duitsland tot Brazilië en van Canada tot India en Australië. In maar liefst 24 landen organiseren vrijwilligers wekelijks of maandelijks een Repair Café. Martine Postma, directeur van Stichting Repair Café, hoopte in 2009 nog op twaalf Repair Cafés in Nederland: één in elke provincie. “Dat het er nu duizend zijn, verspreid over zes continenten, dat is geweldig”, zegt ze stralend. “Dit laat zien dat steeds meer mensen genoeg hebben van de wegwerpmaatschappij.”

Wat doe je met je lievelingsbroek waarvan de rits het heeft begeven? Een stofzuiger die het niet meer doet of een Senseo die het laat af weten? Of andere kleine huishoudelijke apparaten met een defect? De oplossing is simpel, “niet weggooien maar repareren”!

Woensdag 30 maart is er een Repair Café in het NaoberLOOkaal in Loo. Tussen 09.00 en 12.00 uur kunt u daar terecht.

Daar zitten enthousiaste vrijwilligers te popelen om allerlei kapotte spullen samen met u te repareren en daar kunt u veel van leren. Binnenlopen is gratis, maar het vervangen van materialen wordt wel berekend. Het liefst heeft men dat u even doorgeeft wat u binnen brengt, zodat men de onderdelen misschien al in huis kan halen.

Bezoekers kunnen een vrijwillige donatie doen.