Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Zeer geslaagd Loo-feest 2021, ondanks ……….

LOO – “We kijken terug op een boven verwachting goed geslaagd Loofeest! Eigenlijk mocht er nog net niet veel en het programma was daardoor ook minimaal. Wat ontzettend leuk om te zien dat iedereen zo bevlogen heeft deelgenomen aan deze speciale versie van het Loofeest. Deze versie zullen we niet snel vergeten! Op verschillende plekken was Loo prachtig versierd en was het heel duidelijk te zien dat hier een feest aan de gang was”, aldus Martine Platvoet.

Platvoet: “We begonnen op vrijdagavond 18 juni met een professioneel ondersteunde, avondvullende livestream, met als hoogtepunten de top 50, de live Buurtproat, de stukjes revue, de razende reporters en de verschillende prijsuitreikingen. Heel veel mensen zijn blij gemaakt met allerlei prijzen van onze trouwe sponsoren, die er ondanks dit aangepaste Loofeest, geld en energie in hebben gestoken. En wat waren er veel prijzen weg te geven. De winnaar van de mooist versierde Kersttuin is de familie Stegink aan de Oudendijk geworden. De Loo quiz is gewonnen door Henk en Thea Blankena, wat natuurlijk niet heel verwonderlijk was.
Het Rad van Fortuijn zorgde ook voor vele winnaars en minstens zoveel prijzen! Een prachtige oude perenboom aangeboden door De Brinker Tuinen ging naar de familie Tempelman. Alfons Groot Koerkamp kan gaan klussen met een schitterende gereedschapset t.w.v € 400,- aangeboden door de firma Hardijk. Firma Broekhuis heeft een draadloze magnetische lichtset beschikbaar gesteld en daar kan Rob ten Hove mee aan de slag. Verder waren er mooie prijzen beschikbaar gesteld door deWelkoop, Kloas in ’t Hof, Bakkerij Nollen, Groendecoratie Brits, slagerij De Worstepinne, Dierenartsen Combinatie Holten, ’t Bockje, firma Oosterwijk, Heerlijkvlees.nl, Allesvast.nl en Piggy’s Palace. Dank aan alle sponsoren.
De zaterdag stond in het teken van de jongeren en de wat minder jonge mensen uit Loo. De JAL-mini’s hadden daadwerkelijk alles uit de kast gehaald om de kinderen uit schoolkring Loo te vermaken. Er was onder andere een draaimolen, stok vangen, een enorm springkussen, lasergamen en waterspel, wat altijd een groot succes is natuurlijk. De verschillende leden van het bestuur van de JAL-mini’s hebben een keer of vaker een nat pak gekregen. Bij het hek stond de ijskar van Oâns die de kinderen en toevallige voorbijgangers voorzag van een ijsje.
Zaterdagmiddag werd er op initiatief van de Pothaar een middag georganiseerd met entertainment, een hapje en een drankje en de middag werd afgesloten met friet en een gehaktbal van Piggy’s Palace. De bezoekers hebben genoten en waren blij weer een leuk uitje te hebben en elkaar te spreken na best een lange periode zonder.
Zondagochtend is iedereen die zich had opgegeven voor de brunch verwend met een zeer uitgebreid brunchpakket. Deze was zelfs voorzien van een feesthoed en toeter, om het feest compleet te maken. De heerlijke broodjes, met als klap op de vuurpijl het puddingbroodje en reep chocola komen van bakkerij Nollen. De brunch was voor velen een reden om met hele gezin of zelfs met de hele familie bij elkaar te komen en dat is toch fantastisch.
’s Middags stond de sportieve activiteit op het programma; Klootschieten. Maar liefst 36 teams hebben zich opgegeven, dus ongeveer 180 deelnemers! Dit alles onder het toeziend oog van klootschiet grootmeester Henk Oplaat. Hij voorzag iedereen van de kloten, het inschrijfformulier en nam de verantwoordelijkheid voor de puntentelling. Het ene team was wat fanatieker dan het andere en er is wellicht ook een team die de kloten heeft verruild voor bowlingballen… Die zijn uiteraard gediskwalificeerd, want daar vraag je dan natuurlijk ook een beetje om. De uitslag!
De Ballenrapers; het team van Gerrit Holmer
Team Bertus, dus niet Team Ria
O.M.T.; Team van Gerben Beldman
Schoolderbuurtjes; het team van Wim Scholthof
&co; de mannen van de vrouwen van de Looische vrouwen
Team van Karin Prinsen
Onze felicitaties en goed geschoten!

De pauzeplek was bij de familie Oplaat en een oneindige stroom van mensen is voorzien van een heerlijk ijsje van Oâns.
Bij terugkomst in Loo was het feest nog steeds niet compleet, want Andreas van Restaurant Loo en Westrik Snack hadden de handen ineen geslagen en zorgden samen voor een ‘Kleintje Loofeest’. Lekker ouderwets frietjes bestellen bij de kar en biertjes van de tap in het café van Restaurant Loo. Het was geweldig opgezet en voor iedereen de mogelijkheid om weer even goed bij te kletsen, onder het genot van een hapje en een drankje.

Volgend jaar gaan we natuurlijk voor een ouderwets gezellig feest, maar ondanks alles was dit een Loofeest om nooit te vergeten. We willen iedereen bedanken voor de geweldige inzet, zowel vrijwilligers, mensen uit Loo, de sponsoren en iedereen die het feest mogelijk heeft gemaakt en we zien jullie volgend jaar weer in de tent!”