Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Zwemlessen in De Looërmark

LOO-BATHMEN – Gediplomeerde zweminstructeurs kunnen de kinderen en volwassenen opleiden voor diverse diploma’s, zoals A-B-C, zwemvaardigheid, snorkelen, survival, synchroon zwemmen en wereldzwemslagen. De leerlingen worden opgeleid volgens de eisen van NPZ/NRZ.

Op maandag 9 mei 2016 beginnen de zwemlessen A-B-C. Er is geen wachtlijst. De lessen gaan de hele zomer door en hebben geen vakantiestop. Voor alle lessen geldt: in de zomervakantie worden de lessen naar de ochtend verplaatst.

 

Zwemlessen A en B

De adviesleeftijd om te starten met zwemles voor diploma A is 4 tot 5 jaar. Houdt u er wel rekening mee dat het bij een kind van 4 jaar langer duurt om aan de eisen voor het diploma A te voldoen.

De zwemlessen voor diploma A en B zijn vier keer per week: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 15.30 en 18.00 uur. Eén les duurt een half uur. Vindt u vier keer per week te vaak, dan kunt u besluiten om een dag niet te komen.

De instructeurs streven ernaar dat kinderen goed en veilig leren zwemmen en doen hun uiterste best om de zwemles en het zwemmen zo leuk mogelijk te maken. Ze kijken goed welke vorderingen de kinderen maken. Om de kinderen te stimuleren krijgen zij een setje memorykaartjes als een opdracht goed is uitgevoerd. Het memoryspel begint met makkelijke opdrachten, zoals bellen blazen in het water, kijken onder water en worden steeds moeilijker, o.a. voor diploma C: 9 meter onder water zwemmen, 15 meter borstcrawl.

De leerlingen worden op leeftijd en niveau ingedeeld. Het is mogelijk om samen met iemand in dezelfde les te komen, als de leerlingen ongeveer hetzelfde niveau hebben. Er zijn altijd twee instructeurs en dat geeft hen de mogelijkheid om in de les te differentiëren. Later in het seizoen starten is in overleg mogelijk.

Diplomazwemmen wordt meerdere keren per seizoen georganiseerd.

Een leerling kan gebruik maken van een zwemlesabonnement of een 10-lessenkaart. In beide gevallen moet de leerling ook in het bezit zijn van een geldig zwembadabonnement of gebruik maken van een 10-badenkaart.

 

Zwemles C

De lessen zijn op dinsdag en vrijdag van 18.00 tot 18.30 uur.

Bij C zwem je met een compleet kledingpakket en leer je hoe je je in zo’n situatie het beste in veiligheid kunt brengen. De afstanden van de zwemslagen worden vergroot en de techniek wordt verbeterd.

 

Onderstaande hogere zwemvaardigheden beginnen vanaf maandag 6 juni 2016. Deze lessen gaan door bij voldoende deelname. Onderstaande lestijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 

Bikkelsurvival

Lestijd bikkelsurvival nog niet bekend. Bikkelsurvival is voor jongens en meisjes die het leuk vinden om in een boot of over een vlot te klimmen en te leren hoe je jezelf in het water kunt redden. Je mag meedoen met Bikkelsurvival als je in het bezit bent van het zwemdiploma A en B. Bikkelsurvival is geen officieel diploma van de NPZ/NRZ, maar het zijn door de instructeurs van De Looërmark ontwikkelde lessen. Daarom ontvang je geen diploma, maar een certificaat.

 

Survival

Vanaf maandag 6 juni elke maandag van 18.30 tot 19.00 en woensdag van 16.30 tot 17.00 uur. Bij Survival leer je wat je moet doen als jij of iemand anders onverwachts in het water terecht komt. Je leert ook hoe je iemand uit het water kunt halen. Door al het klimmen, klauteren en samenwerken is dit een leuke les om samen met een vriendje/vriendinnetje te doen.

 

Zwemvaardigheid

Vanaf maandag 6 juni elke maandag van 18.00 tot 18.30 en woensdag van 17.30 tot 18.00 uur.

Heb jij je zwem A-B-C en wil je graag nog beter leren zwemmen, dan is zwemvaardigheid iets voor jou. Je leert de zwemslagen die je al kent nog beter, sneller en netter te zwemmen. Je leert nog een paar nieuwe slagen, keerpunten en nieuwe vaardigheden in het water.

 

Wereldzwemslagen

Vanaf dinsdag 7 juni elke dinsdag 18.30 tot 19.00 en donderdag van 18.30 tot 19.00 uur.

Zwemmen is verplaatsen in het water: een manier van stuwen, peddelen in het water. Daarbij ontwikkelde de nieuwsgierige mens allerlei vormen, van staand verplaatsen, via hondjesslag en schoolslag naar matrozenslag, zijslag en moderne wedstrijdslag.

Wil je eens op een andere manier zwemmen of wil je ontdekken of één van de wereldzwemslagen prettiger of gemakkelijker zwemt voor jou, kom dan op dinsdag en/of donderdag naar de wereldzwemslagenles.

Zwemles voor volwassenen of voor het aanleren/verbeteren van de zwemslag is in overleg mogelijk.

 

Opgave voor de zwemles kan telefonisch of per mail o.v.v. naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres, geboortedatum en voor welk diploma/vaardigheid de leerling komt zwemmen.

Vragen? Neem vrijblijvend contact op: zwemles.looermark@gmail.com ,0570-541583 of kom een keer kijken aan de Oudendijk 6.