Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Burgemeester Ron König op werkbezoek in Okkenbroek


Okkenbroek – Burgemeester Ron König startte afgelopen week in Okkenbroek zijn ’tour’ door de Deventer’ kerkdorpen om zich middels een werkbezoek op de hoogte te laten stellen van dát wat er leeft in een kleine gemeenschap, welke oplossingen men zelf bedenkt en uitvoert om de leefbaarheid en aantrekkelijkheid hoog te houden, met oog voor de toekomst.

Klein onderdeel van de verhoging van de levendigheid in Okkenbroek is de aanschaf van een serie vlaggen in de Nederlandse driekleur, die bij speciale gelegenheden worden opgehangen aan de lantaarnpalen. Aan de burgervader de eer om, direct bij aankomst, in het ’trekkerbakkie’ van Hans Oostenenk te stappen en een vlag te plaatsen.
Dorpshuis Ons Centrum, ’t Noaberhuus en de kerk werden met een bezoek vereerd, waarbij hem duidelijk werd hoe belangrijk deze voorzieningen voor het dorp zijn en hoe afhankelijk men is van vrijwilligers en de betrokkenheid van het dorp. Ook werd König het terrein getoond waar zes tot acht woningen gebouwd kunnen worden maar wat, maar niet op wil schieten.
Op de foto misschien wel de belangrijkste mensen van het dorp: de jeugd, de toekomst.
Een groep leerlingen van ICB Wereldwijzer heeft op eigen initiatief op het schoolplein een flinke start gemaakt met de aanleg van een groente- en fruittuin, afgewisseld met vlinder- en bij-vriendelijke bloemen.

De burgemeester wilde alles over weten over dit zeer leerzame project en sprak zijn bewondering uit over de inzet van deze groep en het belang van hun vele uurtjes werk.

Nu maar hopen dat de ‘professionele’ tuinman, die af en toe langskomt voor onderhoud, niet nóg een keer de boel omschoffelt……