Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Dominee de Heer keert weer in Okkenbroek – als stripfiguur!


OKKENBROEK – Het mooie kerkje van Okkenbroek, het idyllische dorpje tussen Deventer en Holten, heeft vele voorgangers gekend. In de vroege jaren zeventig streek hier de kersverse dominee Martin de Heer neer met vrouw en baby van negen maanden. Die baby groeide op tot striptekenares Margreet de Heer, die van 2017-2020 de allereerste Stripmaker des Vaderlands was.
Vanaf 2012 produceert zij de strip ‘Dominee de Heer’ voor het blad Predikant & Samenleving, een strip waarin zij zichzelf (zij studeerde ooit theologie) tekent als dominee van het kleine dorpje Brokkenhoek, dat letterlijk een spiegelbeeld is van Okkenbroek, waar zij de eerste jaren van haar jeugd doorbracht.

Margreet de Heer: “Ik heb zoveel mooie herinneringen aan Okkenbroek.
Mijn broers en ik mochten spelen in de kerk. Sinterklaas heeft zelfs eens mijn kado, een nieuwe fiets, onder de kansel gezet! Dat gevoel van een dorp waarin de kerk een natuurlijke centrale plaats inneemt, op een heel nuchtere en soms grappige manier, wilde ik overbrengen in mijn strip.”

Op zondag 27 februari vindt in de kerk van Okkenbroek de presentatie plaats van het allereerste stripalbum van ‘Dominee de Heer’. Het eerste exemplaar zal door de maakster worden aangeboden aan de échte Dominee de Heer: haar vader dus. Het belooft een nostalgische happening te worden, met orgelspel en zelfs een heuse preek!

wanneer: zondag 27 februari, 13.00-14.00
waar: kerk van Okkenbroek, Oerdijk 228, Okkenbroek

De presentatie zal worden gestreamd via kerkdienstgemist.nl