Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Feestdag in Okkenbroek!

OKKENBROEK – Het was voor de inwoners van dit Deventer kerkdorp afgelopen vrijdag een ware feestdag! ’s Ochtends werd het nieuwe buurtplein geopend door wethouder Liesbeth Grijsen, samen met de jongste en oudste leerling van ICB Wereldwijzer. Het omvormen van schoolplein tot buurtplein heeft jaren van voorbereiding gekost, met name om de financiële middelen bij elkaar te sprokkelen maar eindelijk kon hoveniersbedrijf Vriezekolk vorig jaar aan deze omvangrijke klus beginnen. Het Buurtpleincomité werd daarom vrijdag nog extra in het zonnetje gezet!
Doelstelling voor het plein is dat er niet alleen voor de schoolkinderen iets te beleven valt maar voor iedereen!


Voor de kinderen was er een mooi en feestelijk spelletjesprogramma op poten gezet die ochtend.
Eind van de middag was er een gezellige voorjaarsmarkt op het plein en was het daar een drukte van belang. Onderdeel van dit middagprogramma was het hijsen van de nieuwe vlag van Okkenbroek met daarin het wapen van de familie IJssel de Schepper, grondlegger van het dorp Okkenbroek. Daartoe was ook een hele groep nazaten uit het hele land afgereisd.
Aan burgemeester Ron König de eer om de vlag te mogen hijsen, samen met kolonel Hans van Dalen, commandant van het regiment Huzaren van Boreel, die de vlag Okkenbroek ‘in bracht’ met een legervoertuig. Beide heren grepen in hun toespraak terug op de geschiedenis van Okkenbroek.
Al met al een hele mooie dag voor Okkenbroek!