Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Gezellige familiefietstocht met muziek, kunst- en theatervoorstellingen

Kunstfietsroute: ‘Kunst van Hier tot Ginder’

OKKENBROEK – De twaalfde editie van de Kunstfietsroute ‘Kunst van Hier tot Ginder’ vindt plaats van vrijdag 12 t/m zondag 14 juni 2015 van 10.30 tot 17.30 uur. Deelname aan de Kunstfietsroute bedraagt € 2,50 p.p., kinderen en jongeren t/m 16 jaar fietsen gratis mee.

De Kunstfietsroute ‘Kunst van Hier tot Ginder’ is een schitterende fietstocht door het prachtige Sallandse landschap. Fietsen in het buitengebied van de gemeente Deventer, door de kernen van: Okkenbroek, Nieuw Heeten en Dijkerhoek. Bijzondere locaties langs de route, van picknickplek tot boerderij, vormen het podium voor beeldende kunst, theater en muziek! En onderweg zijn er vele lekkere Sallandse streekproducten te proeven. Dit jaar is het centrale thema ‘erfgoed’.

Het startpunt van de route is in Okkenbroek bij Café en Terras á la Monique. Op elk willekeurig punt van de route is het echter mogelijk om te starten. De lengte van de fietsroute is 27 km. De fietsroute is geheel bewegwijzerd. Voor gezinnen met kleine kinderen is er een verkorte route van 18 km. Op dit deel van de route zijn er ook educatieve activiteiten.

Op iedere locatie is het programmaboekje te koop (€ 2,- per boekje). Met o.a. de route, informatie over de speeltijden van de voorstellingen, wetenswaardigheden over het erfgoed in de regio en een overzicht van de kunstwerken. In de voorverkoop is het programmaboekje vanaf heden verkrijgbaar bij: Terras a la Monique- Okkenbroek, Supermarkt Attent Okkenbroek-Lettele, Cultuurhuus/ infopunt: Bathmen, Wichink Heeten, café/cafetaria Vosman Nieuw Heeten, Tankstations Te Riele en Welgraven in Lettele en de VVV’s in Deventer en Holten. Met het kopen van het programmaboekje steunt u de stichting Kunst van Hier tot Ginder.

 

Een tipje van de sluier…..

Kunst

Op tien bijzondere locaties langs de route zijn werken van professionele kunstenaars tentoongesteld. Soms bestaand werk, soms werk dat speciaal voor deze locatie is gemaakt. Allerlei materialen komen voorbij. U als toeschouwer kunt zelfs een interactie aangaan met de verschillende kunstobjecten. Betreedt bijvoorbeeld een levensgroot vogelhuis en bekijk het uitzicht door de ogen van een mus! Ook is er o.a. werk te zien van kunstenaars Marianne Peijenburg, Peter Stel en Andreas Hetfeld.

 

Theater

Onderweg komt u verschillende theatervoorstellingen tegen, zet uw fiets even aan de kant en geniet! Ontdek een ‘vreemd stel’ die u op een oude tandem tegemoet fietst of laat u verrassen door acrobatische capriolen en een living statue….

 

Muziek

Maak een reis naar het oude Ierland en geniet van prachtige Ierse ballades en folk muziek met Blue Dew en Ernst Bunders. Meer informatie: www.kunstvanhiertotginder.nl

De Evenementen Vereniging Okkenbroek verzorgt i.s.m. Kunstenlab, het Evenementenbureau VVV Deventer en Salland Marketing dit jaar voor de twaalfde keer deze bijzondere fietstocht.