Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Gezellige familiefietstocht met muziek, kunst- en theatervoorstellingen

Okkenbroekje

Okkenbroekje

Kunstfietsroute: ‘Kunst van Hier tot Ginder’

OKKENBROEK – De dertiende editie van de Kunstfietsroute ‘Kunst van Hier tot Ginder’ vindt plaats van vrijdag 10 t/m zondag 12 juni 2016 van 10.30 tot 17.30 uur. Deelname aan de Kunstfietsroute bedraagt € 2,50 per persoon, kinderen en jongeren t/m 12 jaar fietsen gratis mee.De Kunstfietsroute ‘Kunst van Hier tot Ginder’ is een schitterende fietstocht door het prachtige Sallandse landschap. Fietsen in het buitengebied van de gemeente Deventer: door Okkenbroek, langs Lettele, Diepenveen en Schalkhaar. Bijzondere locaties langs de route, van picknickplek tot boerderij, vormen het podium voor beeldende kunst, theater en muziek! En onderweg zijn er vele lekkere Sallandse streekproducten te proeven.

Het startpunt van de route is in Okkenbroek bij Café en Terras à la Monique. Op elk willekeurig punt van de route is het echter mogelijk om te starten. De lengte van de fietsroute is 32 km. De fietsroute is geheel bewegwijzerd. Voor gezinnen met kleine kinderen is er een verkorte route van 19 km. Op dit deel van de route zijn er ook educatieve activiteiten. Op iedere locatie liggen gratis programmaboekjes met o.a. de route, informatie over de speeltijden van de voorstellingen en een overzicht van de kunstwerken.

 

Kunst op bijzondere locaties

Op zes bijzondere locaties langs de route zijn werken van professionele kunstenaars tentoongesteld. Soms bestaand werk, soms werk dat speciaal voor deze locatie is gemaakt. Allerlei materialen komen voorbij. Bekijk onder andere de voorjaarsbloemen in de kassen van ’t Linderveld van Linda Nieuwstad; De bloemen zijn buiten verhouding: Het bezorgt je als kijker een gevoel dat het midden houdt tussen ‘bevreemdend’ en ‘overweldigend’. Loes ten Anscher, Sjef Meijman, Paul Segers en Heidi Linck hebben zich laten inspireren door het centrale thema van deze editie: het veranderende platteland. Speciaal voor de kunstfietsroute hebben zij kunstwerken gemaakt die ingaan op een mogelijk verleden, het heden en hoe het in de toekomst misschien zou kunnen zijn.

 

Theater

Onderweg komt u verschillende theatervoorstellingen tegen, zet uw fiets even aan de kant en geniet! Bekijk onder andere een humoristische straattheater voorstelling van Zazí over een hoogbejaarde circusartieste, haar dochter, haar kleindochter en hun antieke maar groteske goocheltruc. Drie generaties vrouwen met tegengestelde verwachtingen die elkaar tegenkomen in het onmetelijke universum van de magie, tijdens een rendez-vous in een kleine verdwijntruckist. Bekijk het complete programma op: www.kunstvanhiertotginder.nl

De Evenementen Vereniging Okkenbroek verzorgt i.s.m. Kunstenlab Deventer, het Evenementenbureau VVV Deventer en Salland Marketing dit jaar voor de dertiende keer deze bijzondere fietstocht.