Gezellige reuring

in ’t Noaberhuus!

OKKENBROEK – Het is vrijdagmiddag en het is een gezellige bedoening in ’t Noaberhuus aan de Oerdijk! Bij Annemarie lopen de klanten binnen om iets aan hun coiffure te laten doen; Diana heeft zojuist de laatste klant weer wat lichtvoetiger naar huis laten gaan en Henk maakt een grote bestelling bretels klaar voor verzending. Sinds lange tijd is er weer reuring in ’t Noaberhuus waar de bedrijfsruimtes wat ongevuld bleven. Hoewel er nog wat ruimte te huur is, gaat het nu weer de goede kant op.Hoewel zij de jongste van het drietal commerciële ondernemers is, is Annemarie Holterbroek de ‘oudste’ huurster van haar ruimte: dertien jaar geleden, al bij de opening van ’t Noaberhuus door prinses Margriet, richtte zij daar haar knusse kapsalon onder de naam Dé Kapsalon in, waar ze in de loop der jaren een mooie klantenkring opbouwde, niet alleen vanuit Okkenbroek maar ook uit een groter gebied. Het kappersvak is trendgevoelig en daar speelt Annemarie graag op in. Ondertussen ontwikkelde zich bij Annemarie ook de belangstelling voor fotografie, zelfs zó sterk dat ze zich hierin ging bekwamen en het nu een tak van haar bedrijf is onder de naam ‘FF Kieke bij Annemarie’. Ze heeft daarvoor een studio ingericht in ’t Noaberhuus maar gaat ook op pad voor fotoshoots, trouwreportages e.d. En tijdens het dorpsfeest kunt u haar met de camera tegenkomen op het feestterrein waar ze op verzoek van de feestcommissie foto’s maakt.

Zowel voor de kapsalon als de fotostudio kunt u van te voren een afspraak maken.

Diana Huisman zetelt al tien jaar in ’t Noaberhuus. De naam van haar praktijk, Passie Voor Voeten, zegt eigenlijk alles al over de gedrevenheid waarmee zij haar werk als pedicure uitoefent! Diana huurde eerst een wat kleinere ruimte, maar verhuisde binnen ’t Noaberhuus naar een groter vertrek waar ze beter uit de voeten kan en het voor haar prettiger werken is. Klanten krijgen bij Diana altijd de volle aandacht en een pedicurebehandeling is bij haar een gezellig gebeuren. Qua ontwikkeling stond zij in de afgelopen jaren en ook nu nog niet stil: ze is gediplomeerd medisch pedicure, erkend voor ziektekostenvergoeding waar het gaat om de diabetische of reumatische voet. Diana blijft opleidingen volgen om haar servicepakket op den duur uit te kunnen breiden.

Op vrijdag is Diana aanwezig in ’t Noaberhuus waar ze nu ook een keur aan leuke cadeautjes verkoopt!

 

Het verhaal van Henk van de Berg is van een ander kaliber: tijdens een bezoek aan de Oriënt ontdekte de toenmalige accountant dat ze daar mirakels beste bretels maakten waarvan de klemmen niet losschoten. Zestig stel nam hij mee naar Nederland en had deze binnen een week verkocht! Hij besloot er verder mee de boer op te gaan waardoor nu maar liefst 400 winkels in de Benelux de bretels van Hendrik verkopen, binnenkort ook in Duitse winkels. Ook de horeca is blij met deze uitvinding en senioren ontdekken langzamerhand ook de kwaliteit van deze ‘broekophouders’! Het mooie is, dat je de bretels in allerlei kleuren kunt kopen maar ze ook kunt laten borduren met, bijvoorbeeld, een naam of een logo. Zo deed Henk Bennie Jolink een mooi stel bretels cadeau bij het afscheidsconcert van Normaal!

Een duurdere versie van de ‘Hendrik’ zal straks in een Nederlands atelier worden vervaardigd. Het zou zomaar kunnen dat er dit jaar in totaal zo’n 50.000 stuks vanuit ’t Noaberhuus de deur uitgaan! Want ze komen er allemaal achter: Bretels van Hendrik… met klem de beste! Daarnaast verkoopt hij nog een mooie uitvinding: de elastische broekriem!

Henk is op vrijdag in ’t Noaberhuus waar u dan bij hem binnen kunt lopen.