Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Leerlingen van WereldWijzer en Sancta Maria halen het beste uit hun instrumenten!

OKKENBROEK/LETTELE – Vol enthousiasme gaven de kinderen van WereldWijzer in Okkenbroek en de Sancta Maria in Lettele hun concert. En dat na 12 weken muziekles op een instrument van hun keuze. Samen met de docenten haalden ze het beste uit hun instrumenten en de ouders en andere belangstellenden van hebben genoten.Maandag 15 januari sloten de kinderen van de WereldWijzer in Okkenbroek een periode van 12 weken muziekles op school af met een heus concert. Op de Sancta Maria in Lettele vond dit concert op dinsdag 30 januari plaats. In het traject van het kennismaken en kiezen van een instrument uit de vier groepen: strijkers, gitaren, koperblazers en slagwerk, leerden zij muziek maken en samenspelen.

De verschillende muziekdocenten hebben hen op het instrument van hun keuze lesgegeven. Elke maandag van september tot januari hebben zij hard gewerkt om iets moois te kunnen laten horen in wat zij noemden het leerorkest.

In een volle zaal met ouders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden hebben de kinderen laten horen wat zij al kunnen. Er werd uit volle borst gezongen en op de instrumenten gespeeld. Een aantal liedjes met z’n allen en ook iedere instrument groep heeft een solostukje laten horen. Natuurlijk smaakt dat naar meer.

De lessen werden verzorgd door het Muziek Netwerk Salland in samenwerking met de muziekvereniging het More Music Orkest. Stichting Quo Vadis, waar de WereldWijzer onder valt en Mijnplein, waar de Sancta Maria onder valt vinden het belangrijk dat de kinderen muziekonderwijs volgen en hebben het budget beschikbaar gesteld. Door het aanbieden van de muzieklessen aan de scholen wordt er voorzien in de behoefte van de scholen om muziekonderwijs aan te bieden. Voor het More Music Orkest biedt dit de mogelijkheid nieuwe leden te werven, bij zowel de kinderen als ouders. Kinderen die enthousiast zijn, kunnen zich verder bekwamen in het instrument bij de muziekvereniging.