Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Opening parkeerplaats bij begraafplaats Okkenbroek

OKKENBROEK – De begraafplaats in Okkenbroek ligt verscholen achter een singel aan de rand van het dorp. Twee hekken markeren de ingang. Nadere aanduidingen ontbreken behalve dan sinds kort het adres Okkenbroekerveldweg 9a. De toegang valt niet op. Om de begraafplaats te vinden moet je gewoon weten waar het is.Ook een parkeerplaats ontbrak tot voor kort; bezoekers moesten de auto’s in de berm parkeren. Dit leidde vooral tijdens begrafenissen tot ongewenste situaties.

 

Een echte parkeerplaats was dan ook geen overbodige luxe

De oplossing was al wel eerder bedacht, maar nog nooit verder uitgewerkt. Door namelijk een droge sloot voor de begraafplaats te dempen zou er voldoende ruimte ontstaan voor de aanleg van een ruime parkeerplaats.

Vorig jaar oktober besloot de pas opgerichte Vereniging Begraafplaats Okkenbroek er echt werk van te maken. Gelukkig gaf de gemeente direct de volledige medewerking. Daarna kwam het kostenplaatje, dat op basis van een offerte van Reko toch al snel in de buurt van € 10.000 zou uitkomen. Dat kon de Vereniging bij lange na niet bekostigen. Dus was het zaak om op zoek te gaan naar sponsoren.

 

De begraafplaats leeft bij de Okkenbroekers

Dat bleek vorig jaar zomer al toen vlak na de oprichting een ledenwerving resulteerde in 250 tal nieuwe leden. In november kwam dat nogmaals tot uiting in het overmaken van de bijna volledige opbrengst van de bazaar naar de Vereniging ten bate van de aanleg van een parkeerplaats.

Begin van dit jaar kwamen ook toezeggingen van de gemeente Deventer (Wij Deventer), het Rabo-Coöperatiefonds en van Vredehof uitvaartverzorging binnen. Daardoor bleek het mogelijk om met eigen arbeid en eigen reserve de klus aan Reko te gunnen. Met als gevolg dat er in dit voorjaar al een prachtige parkeerplaats is aangelegd.

 

De Vereniging Begraafplaats Okkenbroek gaat dit heugelijke feit vieren. Op 22 september wordt de parkeerplaats officieel geopend de heer Wiebe van Ens. Hij was in het verleden jarenlang het aanspreekpunt bij de begrafenissen. Bij die gelegenheid kan de vereniging iedereen bedanken die, op welke wijze dan ook, er een bijdrage aan heeft geleverd.

Die officiële opening vindt plaats op de begraafplaats van 16.00 tot 17.00 uur.

Ook zal in een korte rondleiding over de begraafplaats worden gegeven.

Iedere belangstellende is van harte uitgenodigd.

En …….. natuurlijk blijven nieuwe leden van harte welkom!

Ga voor verdere informatie naar: www.okkenbroek.net en zoek onder het kopje ‘verenigingen’ naar de Vereniging Begraafplaats Okkenbroek.