Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Prachtig uitstapje voor Okkenbroekse koffieclub

Okkenbroek – Ze hebben een prachtig onderkomen, de senioren uit dit dorp en omgeving: ’t Noaberhuus aan de Oerdijk! En daar wordt heel veel gebruikt van gemaakt want het is goed toeven in de huiskamer-van-het-dorp. Onder de bezielende leiding van Betsie en Willy wordt er van allerlei gezelligs georganiseerd het hele jaar door. Maar met name de dinsdagochtend is een wekelijks hoogtepunt want dan is er gezamenlijk koffiedrinken en op de donderdag is er koersbal.

Maar hoe gezellig het daar ook is: soms is het goed om ’s even iets anders te zien. Zo ging de hele club van zo’n kleine dertig man/vrouw op pad richting de Duursche Waarden, het gebied in de uiterwaarden van de Ijssel. Daar is in de buurt van het gehucht Duur een informatiecentrum ingericht onder de naam Op Duur. Men kon daar kennis nemen van de wonderen der natuur in dit gebied, hier en daar een beetje geholpen door de menselijke hand.
De bezoekers waren vol belangstelling! Bij terugkeer kon men in ’t Noaberhuus genieten van soep met een broodje.
Het uitstapje kon worden gemaakt met dank aan de chauffeurs maar ook aan de Bazaarcommissie voor de financiële bijdrage.