Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Samen oude graven opknappen in Okkenbroek in het kader van NLDoet

OKKENBROEK – De begraafplaats in Okkenbroek ligt er altijd keurig bij dankzij het werk van de vrijwilligers en ook de graven zien er over het algemeen netjes uit. Er liggen echter ook mensen begraven van wie er geen nabestaanden meer zijn of die heel ver uit de buurt wonen zodat het lastig is om een graf goed te onderhouden. Het bestuur van de Vereniging Begraafplaats Okkenbroek nam daarom het initiatief om zich te melden bij NLDoet en via die weg vrijwilligers aan te trekken om met elkaar de graven op te knappen waar wat achterstallig onderhoud was ontstaan. De opkomst was verrassend!


Een grote groep mensen werkte hard om samen zoveel mogelijk graven een opknapbeurt te geven met nieuw grind, het aanaarden van de randen er tussen en het boenen en behandelen van de stenen met een speciaal biologisch middel waardoor deze langer mooi blijven. Alle materialen waren beschikbaar gesteld.
Tussendoor werden de vrijwilligers van een natje en droogje voorzien en met het mooie zonnetje er bij ontstond er een fijne sfeer die je eigenlijk gezellig zou kunnen noemen, hoewel dat op een begraafplaats misschien wat minder passend kan zijn.
Eén van de bestuursleden merkte op dat “de dood verbindend kan werken” en dat bleek hieruit.