Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Streetwise in Okkenbroek

OKKENBROEK – Op vrijdag 18 mei hebben de kinderen van ICB Wereldwijzer Okkenbroek deelgenomen aan ‘Streetwise.’ Dit is een educatief verkeersprogramma van de ANWB waarbij de kinderen op verschillende manieren leren veilig deel te nemen aan het verkeer.Zo heeft groep 1/2 door middel van een verkeersmat geoefend met verkeersgeluiden en veilig oversteken. De kinderen weten nu ook waarom een autostoeltje en autogordel belangrijk zijn.

Groep 3/4 heeft in de gymzaal met een autootje kunnen ervaren hoe ze veilig moeten oversteken. Ook hier werd uitgelegd en laten zien dat autogordels erg belangrijk zijn.

Groep 5/6 heeft dit zelf mogen ervaren door naast de bestuurder in de auto te zitten en zelf heel hard op de rem te mogen trappen. Zij hebben het verschil ervaren tussen het stoppen voor bijvoorbeeld een stopstreep, iets dat je ziet aankomen en het maken van een noodstop als reactie op iets onverwachts. Hiervoor was een weg in het dorp afgezet zodat de kinderen veilig aan deze activiteit konden deelnemen.

Groep 7/8 heeft op het schoolplein met fietsen en een elektrische step een parcours afgelegd. Bij deze groep, met zicht op het voortgezet onderwijs, is er vooral nadruk gelegd op fietsbeheersing en gevaarherkenning.

Alle kinderen hebben een ontzettend leuke en leerzame gehad waarbij de veiligheid in het verkeer op een realistische, interessante manier aan bod is gekomen.