Voetbalclash Okkenbroek Oost tegen Okkenbroek Zuid op 7 juni

OKKENBROEK – Vrijdag 7 juni is de voetbalclash tussen Okkenbroek Oost en Okkenbroek Zuid en het gaat er weer om spannen! Zal Oost de tegenstander met pek en veren de wijk uit jagen of zullen de krijgers van Zuid de strijders van Oost scalperen?De Okkenbroekers houden hun hart vast want je weet het nooit met deze streekderby! Het kan alle kanten op maar één ding is zeker: het zal er niet vredelievend aan toe gaan. Zowel de spelers als de supporters van beide zijden krijgen een waas voor de ogen op het moment van aftrap en zullen alles aangrijpen om na de wedstrijd flink te gaan rellen. Reden voor de gemeente om voor die avond een noodverordening uit te roepen en een alcoholverbod in te stellen. Om te voorkomen dat spelers, voorafgaand aan de wedstrijd, allerlei bedreigingen ontvangen van tegenstanders, wordt de opstelling pas ter plekke bekend gemaakt. Ook de namen van trainers, coaches en de scheidsrechter blijven vooralsnog geheim, mede vanwege omkopingschandalen in het verleden.

Wél maakt de afdeling communicatie van Oost, de organiserende partij, bekend dat er gebruik wordt gemaakt van de VAR, voorwaar geen overbodige luxe daar!

Oude regel bij deze derby is dat spelers hun klompen aan mogen houden, maar er alleen mee tegen de bal mogen schoppen! Ook daarvoor is de VAR ingesteld.

De organisatie is wars van kunstgras en daarom zal de wedstrijd plaatsvinden in de wei van De Bargeboer, tenminste… als het gras op dat moment niet aan inkuilen toe is, maar dat is dan nog afwachten.

Het is de bedoeling dat de wedstrijd om 20.00 uur begint maar ook dát is afwachten, want het kan soms lang duren voordat de tegenstander komt opdagen!