Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Welkom op het

Okkenbroeks Feest!

(van vrijdag 7 tot en met zondag 9 juli)

OKKENBROEK – De 59e editie van het Okkenbroeks Feest komt er aan en het dorp maakt er zich klaar voor! Veel feestcommissieleden en andere vrijwilligers nemen deze week een paar dagen vrij om zich volledig te kunnen storten op de voorbereidingen. De feesttent staat klaar; licht en geluid wordt er in gebouwd; het feestterrein ingericht; revuemensen zetten de laatste puntjes op de i met de repetities; in afgelegen schuren wordt de laatste hand gelegd aan de optochtwagens en versierde fietsen en thuis hangt men de vlaggetjes op. Kortom: iedereen is er druk mee.En vrijdag gaat het dan gebeuren:

-’s morgens vanaf 9.30 uur is er de peutermorgen in de tent met het programma ‘Let’s Move and Dance’ waarbij de kinderen actief aan de slag gaan. Ouders, opa’s, oma’s, oppasouders mogen allemaal meekomen!

-’s middags om 15.00 uur zijn de ouderen aan de beurt tijdens het Smartlappenfestijn met hartverscheurende tranentrekkers en levensliederen.

-Die avond om 19.45 uur gaat de revue ‘En zo is ‘t!’ van start waaraan ook kinderen en jongeren aan meedoen naast de oude rotten in het vak.

Sketches van eigen bodem worden afgewisseld met zang en dans en natuurlijk kunnen veel Okkenbroekers er op rekenen dat ze flink op de hak worden genomen! De avond wordt afgesloten door de muzikanten Ties en Roy van de band Alive!

Zaterdag:

– Deelnemers aan de optocht moeten op tijd uit bed want de jury staat om 9.45 uur klaar om de creaties te beoordelen! Vorig jaar was er een recordaantal wagens en men hoopt dit jaar op nog meer deelname. Om 10.30 uur vertrekt de stoet onder muzikale begeleiding voor de tocht door het dorp en het buitengebied.

– Om 13.00 uur staat er iets nieuws op het programma: een giga Fifa-toernooi waar iedereen van elke leeftijd aan mee kan doen. Of je nou Go Ahead supporter bent, Pec Zwolle, Ajax, Feyenoord…. kom in het tenue van jouw cluppie en doe mee!

– Om 14.00 uur begint op het feestterrein het levend Stef Stuntpiloot, erg leuk om daaraan mee te doen en vermakelijk om naar te kijken!

– Aan het eind van de middag rond 17.00 uur vindt het Rockin’ Dinner plaats met lekker eten voor de hele familie en een pittig muziekje erbij van De Draad Kwijt.

– En zo loopt de zaterdag al een beetje ten einde maar….eerst is het nog flink feesten met twee bands: vanaf 21.00 uur speelt The Guilty Six met een energieke liveshow en daarna Headphone Players, twee Heetense DJ’s Milan Blom en Calvin klein Overmeen die niet alleen dancenummers draaien maar ook eigen producties brengen.

Zondag:

– Om 10.00 uur is de oecumenische kerkdienst in de tent met medewerking van het gemengd kerkkoor uit Nieuw Heeten. Vooraf kunt u alvast een kopje koffie drinken vanaf 9.30 uur.

– Rond 11.00 uur is de aanvang van de brunch waaraan de Hoolter Deerns hun muzikale medewerking verlenen.

– Om 13.30 uur begint de trekkerbehendigheidswedstrijd waarbij oldtimer tractoren een grote rol spelen.

– Tegen 16.00 uur mogen de kinderen de tent op de kop zetten tijdens hun eigen kinderdisco met de dj’s The Okkenbroeks Feest Chicks.

– En daarna is de beurt aan de (deels) Okkenbroekse ‘The 100 % Powerband’ die garant staat voor een beste afsluiting van het feest!

 

Het hele weekend is er groot vermaak voor de kinderen zoals een ritje op de draaimolen, in de zweefmolen, er is een springkussen, schminken, enz.